Hac için Ön Kayıt İşlemleri Başladı

Hac ibadetini yapmak üzere 2020 yılında kutsal topraklara gitmek için ilk defa kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar, müracaatlarını 13 Aralık'a kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Hac için Ön Kayıt İşlemleri Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi sayfasında yer alan bilgilere göre , önümüzdeki sene hacca gitmek üzere ilk defa müracaat edecekler için ön kayıt süreci başladı. Bu sene ilk kez kayıt yaptıracak olan vatandaşlar, 13 Aralık'a kadar ilgili bankalara 25 lira ön kayıt ücreti yatıracaklar. Daha sonra www.hac.gov.tr adresinde yayınlanacak linkten e-Devlet şifresiyle ön kayıt yapabilecekler.

Vatandaşlar hac.diyanet.gov.tr internet sitesine ya da müftülüklere başvuru yaparak oda tercihli konaklama ya da otel konaklama türlerinden birini seçerek kayıtlarını tamamlayacaklar. Vatandaşlar, kuraya katılacakları kişileri de kayıtlarda bildirebilecek. Daha önceki senelerde kaydı olup kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik yapılacak. Hacı adayları başvurularını yaptıktan sonra kayıt durumları ve kura sonuçlarını Diyanet'in hac sayfasından (hac.diyanet.gov.tr) adresinden kontrol edebilecekler.

2020 yılı hac kurası için belirlenen tarih 9 Ocak olarak açıklandı.