Güney Kore, Kahraman Türk Kızını Konuşuyor! Rabia'dan Örnek Hareket

Güney Kore'nin başkenti Seul'de genç bir kızı cinsel istismardan kurtaran ve saldırganı yakalayarak polis ekiplerine teslim eden Türk vatandaşı Rabia Şirin ülke ve dünya basınının ilgisini çekti. Şirin, olayın ardından çok sayıda ülkede yayın yapan basın kuruluşundan röportaj talebi aldığını söyledi.  

Güney Kore, Kahraman Türk Kızını Konuşuyor! Rabia'dan Örnek Hareket

Songpa semtindeki bir iş merkezinde 17 Şubat akşamında meydana gelen olayda, saldırgan tuvalete kadar takip ettiği 20'li yaşlarındaki genç kıza cinsel istismarda bulunmaya çalıştı.

Olay yerine çok yakın bir restoranda çalışan 25 yaşındaki Şirin ve patronu, genç kızın çığlıklarını duyar duymaz iğrenç olayın meydana geldiği alana koştu.

Yaşadığı boğuşmanın ardından kızı saldırganın elinden kurtaran Rabia, sarhoş saldırganın kaçmasını da engelleyerek polise teslim etti. Güney Kore'de kamu personeli olduğu öğrenilen saldırgan polis ekiplerince gözaltına alınırken, Songpa polis merkezi'nden Şirin'e teşekkür geldi. Songpa Polis merkezi'nce yapılan açıklamada, "Polisle iş birliği yapıp saldırganın tutuklanmasına katkılarınızdan dolayı müteşekkiriz." ifadelerinin yer aldığı bir teşekkür belgesinin kahraman Türk kızına teslim edildiği kaydedildi.

Güney Kore'de yerel ve ulusal basın da Rabia ile ilgili cesaretini öven haberler yayınladı.