Google Chrome Gizli Modu, Pek de Gizli Değilmiş...

Amerika Birleşik Devletleri'nde internet tarayıcısı Chrome'un geliştiricisi Google'a gizli modda dahi kullanıcıları takip ettiği gerekçesiyle 5 milyar dolarlık dava açıldı.

Google Chrome Gizli Modu, Pek de Gizli Değilmiş...

Şirket , gizli modda takibe devamın bir sorun olmadığı görüşünü savundu.  Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı Google Chrome'daki gizli mod özelliğinin gizli olmadığı açıklandı. Chrome'un geliştiricisi Google'a gizli modda takibe devam ettiği gerekçesiyle dava açıldı. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde açılan davada Google'dan 5 milyar dolar tazminat ödemesi talep ediliyor. Davacıların şikayetçi oldukları konu ise Chrome'un gizli mod özelliği üzerinden internete giren kullanıcılara takip edildiklerini bildirememesi.

Dava dosyasına göre takip edilmemek için beyanda bulunsanız dahi Chrome sizleri takip etmeyi sürdürüyor. Google'daki bir açık nedeniyle bu ihlallerin ortaya çıktığı öne sürülüyor. 5 milyar dolarlık dava sızıntıdan etkilenmiş potansiyel mağdurlara 5'er bin dolar tazminat öngörüyor. Google ise kullanıcıların gerektiği kadar bilgilendirildiğini savunuyor.

Kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alışverişi, yeni iş haberleri için... Yeni memur alımı duyuruları yayımlandı! İlkokul, lise , önlisans ve lisans iş haberlerini takip etmek için TIKLA VE ÜCRETSİZ İNDİR.