Gönüllü Askerlik İçin Kadın ve Erkek Adaylardan Yoğun Başvuru

Barış Pınarı Harekatı 'nın başlamasının ardından bir açıklama geldi. MSB tarafından yapılan açıklamada, 2330 kadın erkek adayın gönüllü askerlik iin başvuru yaptığı bildirildi.

Gönüllü Askerlik İçin Kadın ve Erkek Adaylardan Yoğun Başvuru

Gönüllü askerlik için rekor başvuru.

Şanlı ordu geçtiğimiz haftalarda Barış Pınarı Harekatı 'na başlamıştı. Kararlı ve emin adımlarla yapılan harekatta 700 'den fazla bölücü terörist etkisiz hale getirildi. Harekat öncesi binlerce kişiye sefer görev emri mesajı giderken , binlerce kişinin de TSK 'ya giderek gönüllü olarak asker olmak için dilekçe verdiği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD 'den gelen yetkililerin anlaşması sonrası harekata ara verildi. Bunun ardından önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesinden 10 maddelik bir mutabakat çıktı. Bu görüşme sonrası çıkan Suriye mutabakatının ardından Milli Savunma Bakanlığı, yeni bir harekata gerek kalmadığı konusunda açıklamada bulundu.

Bakanlık ayrıca Türkiye'nin sınırların güneyinde bir terör koridoru oluşmasına müsaade edilmeyeceğini, terörle , bölücü örgütlerle mücadelenin sürekli devam edeceğini duyurdu.

KADIN VE ERKEKLERDEN GÖNÜLLÜ ASKERLİK BAŞVURUSU

Harekatın başlamasının ardından ülke genelinden binlerce kişi , gönüllü askere gitmek için dilekçe verdi. Harekatın başladığı  9 Ekim tarihinden itibaren 130 'u kadın 2 bin 330 kişi, harekata gitmek , teröristlerle mücadele etmek için gönüllü askerlik başvurusu yaptı. 

Söz konusu açıklama şu şekilde;

"Barış Pınarı Harekatı, bölgenin terörden arındırılması, terör örgütünün yerel halk üzerindeki baskı ve zulmünün sona erdirilmesine büyük katkı sağlanmıştır. Terör tehdidinin bertaraf edilmesiyle, göçü tetikleyen en büyük etken de ortadan kaldırılmış olacaktır. Cumhurbaşkanımız ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı arasında varılan mutabakat kapsamında, bugünden itibaren müşterek çalışmalara başlanacak."

Kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için >>> TIKLA KATIL

ASTSUBAY ALIMI 

Milli Savunma Bakanlığı kadın-erkek astsubay alıyor. KPSS'siz ve 50-60 KPSS ile yapılan alımın detayları için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA