Gercüş'ten Son Dakika Haberi: Tecavüz Olayında Resmi Açıklama Geldi

Gercüş'teki cinsel istismar olayı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Cumhuriyet Başsavcılığı, olay ile ilgili bir kişinin tutuklandığını söyledi.

Gercüş'ten Son Dakika Haberi: Tecavüz Olayında Resmi Açıklama Geldi

Gercüş'teki cinsel istismar olayı ile ilgili açıklama.

Sosyal medya üzerinde dün art arda yapılan paylaşımlar ve ortaya atılan iddiaların ardından cinsel istismar olayı ile ilgili resmi açıklama geldi. Cercüş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında cinsel istismar olayı ile ilgili soruşturmanın devam ettiği, olay ile ilgili M.A. isimli bir kişinin tutuklandığına yer verildi. 

Söz konusu olay ile ilgili gizlilik kararı getirildiği ve yayın yasağının olduğunun belirtildiği açıklamada, bazı haber sayfalarında ve bazı kişiler tarafındna ortaya atılan kamu görevlileri iddialarının asılsız olduğuna yer verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığınca, mağdur ve şüphelinin iddiaları/beyanları doğrultusunda tüm deliller toplanmakta, titizlikle değerlendirilmektedir. Soruşturma kapsamında şüphelilerden M.A. 13.11.2020 tarihinde tutuklanmıştır. Soruşturmaya konu olay hakkında Gercüş Sulh Ceza Hâkimliğinin 18.11.2020 tarihli kararı ile gizlilik ve yayın yasağı kararı verilmiş olup, bazı medya kuruluşlarınca yayınlanan paylaşım ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir. Konu ile ilgili soruşturma süreci titizlikle devam ettiği hususları, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ÇOCUK MERKEZİNE YERLEŞTİRİLDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da başlatılan adli sürece dahil oldu ve çocuğun aileden alınıp çocuk merkezine yerleştirildiğini söyledi. Yapılan açıklamada “Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından olayın vuku bulduğu tarihte yapılan adli çalışmanın akabinde çocuğumuz farklı bir ildeki Çocuk Koruma İlk Müdahale Merkezimize yerleştirilmiştir. Halen kuruluşta kalmakta olan çocuk ile ilgili bakım ve sağlık tedbiri kararı talep edilmiş ve gerekli mesleki çalışma başlatılmıştır. Gizlilik kararı çerçevesinde yürütülen adli sürece İl Müdürlüğü Hukuk Birimi tarafından müdahil olunmuştur.” denildi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA