Genelge Erken Gelecek: Sokağa Çıkma Yasağında Yeni Düzenleme

Sokağa çıkma yasağı konusunda son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre yasakta yeni düzenlemeler yapılacağı ve bazı istisnaların getirileceği bildirildi.

Genelge Erken Gelecek: Sokağa Çıkma Yasağında Yeni Düzenleme

Sokağa çıkma yasağı hakkında son dakika gelişmesi.

Bu hafta sonu 30 büyükşehir ile Zonguldak 'ta yeniden sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 2 günlük sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika bilgisi geldi. Edinilen bilgilere göre yasak günleri için yeni düzenleme yapılacağına yer verildi. 

Cnn Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova bir açıklama yaptı ve bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı için yeni genelge hazırlandığını söyledi. Geçen hafta yaşanan kargaşanın yeniden yaşanmaması için tüm tedbirlerin alındığını aktaran Canova, sokağa çıkma yasağının bu akşam ya da yarın gündüz saatlerinde açıklanacağını söyledi. 

YENİ GENELGE GELİYOR

Yayımlanacak yeni genelgede , geçen haftaki genelgeden ayrı olarak bazı düzenlemeler yer alacak.  Yeni genelgede mahalledeki bakkal ya da marketin açık olması , marketin telefonla siparişleri evlere bırakması gibi seçenekler olacak. 

İçişleri Bakanlığı yetkilileri, konu üzerinde çalışmalarını sürdürürken , genelgeye son şeklin verildiği, kısa sürede genelgenin yayımlanacağını söyledi. Yayımlanacak yeni genelgede, yeni tedbirler, düzenlemeler ve istisnalar olacak.

Dicle Canova yaptığı açıklamada, "Geçen hafta cuma günü yaşanan paniğin önüne geçilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı her ne kadar pazartesi günü sokağa çıkma yasağını duyurmuş olsa da insanların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için market veya bakkalların açık olması konusunda hemen hemen tüm kesimler aynı görüşe sahip. Umut ediyoruz ki İçişleri Bakanlığında çalışılan bu genelgede de insanları panikletmeyecek daha sağlam, daha pragmatik tedbirler yer bulacaktır diye düşünüyorum." dedi.ç

GAZETE DAĞITIMI OLACAK

Yeni genelgede gazete dağıtılması için bir madde olacağı, gazetelerin mahalle mahalle dağıtılacağı bildirildi. 

Gazete ve matbaa çalışanları için bir yetki belgesi çıkarılması ve çıkarılan yeni belge ile bu personellerin dışarı çıkıp işlerine gidebileceği bildirildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA