Gazi, Şehit ve Gazi Yakınlarının Ataması Yarın Gerçekleşecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, gazi, şehit ve gazi yakınlarının atamalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Gazi, Şehit ve Gazi Yakınlarının Ataması Yarın Gerçekleşecek

Bakan Selçuk, kamu kurum ve kuruluşlarına 572 gazi , şehit ve gazi yakınının atamasının yarın gerçekleşeceğini duyurdu. Bu arada EKPSS Tercih/kura duyurusu da geldi. ÖSYM'nin resmi sayfasından yapılan bilgilendirmede, EKPSS tercih ve kura başvurularına dair şu ifadelere yer verildi : 

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır. Adayların, bu kılavuzda yer alan kadroları tercih edebilmeleri için, 2016-EKPSS veya 2018-EKPSS’ye girmiş veya 2016-Kura veya 2018-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerekmektedir

Adaylar, 2019 EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzuna saat 13.30'dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini 19-23 Aralık 2019 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 23 Aralık 2019 günü, saat 23.59'a kadar yapabileceklerdir.

Tercih işlemleri, Ek'te yer alan 2019-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

KADRO DAĞILIMLARI VE TERCİH KILAVUZU

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN.pdf,

İLKOKUL-ORTAOKUL KADRO DAĞILIMI İÇİN TIKLAYIN.pdf

LİSE KADRO DAĞILIMI İÇİN TIKLAYIN.pdf

LİSANS KADRO DAĞILIMI İÇİN TIKLAYIN.pdf

ÖNLİSANS KADRO DAĞILIMI İÇİN TIKLAYIN.pdf

EKPSS: Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı


"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.