Garanti Bankası İhtiyaç Kredisinde Vadeyi 60 Aya Çıkardı-İşte Kredi Hesaplama ve Başvurusu

Garanti Bankası, ihtiyaç kredisinde vadeyi 60 aya çıkardı. Vadelerin 60 aya çıkarılması sonrası faiz oranları da yeniden düzenlendi. İşte Garanti bankası ihtiyaç kredisi detayları ve başvuru.

Garanti Bankası İhtiyaç Kredisinde Vadeyi 60 Aya Çıkardı-İşte Kredi Hesaplama ve Başvurusu

BDDK' nın kredilerde vadeyi 60 aya çıkarmasının ardından bankalar kredilerinde düzenleme yaptı ve vadeler 60 aya çıkarıldı.

İhtiyaç kredisinde vadelerin 60 aya çıkarılmasının ardından vatandaşlar, hangi bankanın kaç faiz oranı ile kredi verdiğini ve kredi hesaplamasının nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. Biz de bu haberimizde Garanti Bankasının ihtiyaç kredisi detaylarına yer verdik.

Garanti Bankası, ihtiyaç kredisinde vadeyi 60 aya çıkardı. Vade 60 aya çıktı ama Garanti Bankası, faiz oranında herhangi bir indirim yapmadı.

10 bin TL kredi çekecek bir vatandaşa 60 ay vadeden 2,21 faiz veriliyor. 60 ay boyunca her ay 334 TL taksit ödeyecek vatandaş, bankaya 10 bin TL 'lik kredi için toplamda 20 bin 89 TL ödeme yapacak. 

15 bin TL ihtiyaç kredisi çekmek isteyen bir vatandaşa ise 60 ay vade için 2.,14 kredi faiz oranı sunulmaktadır. 60 ay boyunca her ay 492 TL taksit ödeyecek olan vatandaş , 15 bin TL için bankaya toplamda 29 bin 570 TL ödeme yapacak. 

20 bin TL ihtiyaç kredisi çekmek isteyen vatandaş ise 60 ay vade ile krediyi 2,14 faiz oranından çekebilecek. Aylık taksit ödeme tutarı 657 TL olan kredide geri ödeme toplamı 39 bin 427 TL oluyor. 

BAŞVURU

Kredi başvurusu hem internetten hem de şubelerden yapılabilmektedir. Başvuru için sitenen belgeler şu şekilde;

Üzerinde Vatandaşlık Numarası bilgisi yer alan Nüfus Cüzdanı ile kolayca başvuru yapabilirsiniz.

Çalışma şeklinize göre istenebilecek ek belgeler aşağıdaki gibidir:

Ücretli Çalışan iseniz Bordro veya Gelir Yazısı: 2 aydan eski olmayan bir adet Güncel Bordro veya SGK sicil no, iş yeri sicil no, aylık net ücret ve maaşınızda haciz/kesinti olup olmadığına dair bilgilerinizi içeren son 1 ay içerisinde alınmış gelir yazısı ile imza sirküleri.

Emekli iseniz Emekli Belgesi: Emekli Tanıtım Kartı ve Emekli Aylığı Tahsis Belgesi / Emekli maaşınızı gösteren Banka Hesap cüzdanı

Şahıs Şirketi Sahibi iseniz Firma Belgeleri: Güncel Vergi Levhası ve Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi / Güncel işletme hesap özeti.

Garantiden yapılan açıklamada başvuru kanalları şu şekilde verildi:

Kamubulteni.com  | Ankara