Film Sahnelerini Aratmayan Firar: 4 İnfaz Koruma Memuru Açığa Alındı

Son dakika haberi: Giresun 'da film sahnelerini aratmayan bir firar olayı yaşandı. Abisinin cezaevinden kaçmasına yardım eden bir infaz koruma memuru ile onun 3 arkadaşı açığa alındı.

Film Sahnelerini Aratmayan Firar: 4 İnfaz Koruma Memuru Açığa Alındı

Hakkında iki kez müebbet hapis cezası verilen ağabeyine yardım eden kardeşi ve bir arkadaşı, Giresun E Tiği Cezaevi 'nde onun açık görüş esnasında film sahnelerini aratmayan bir senaryo ile Cüneyt G.'yi kaçırmış, yerine bir kişiyi bırakarak firar etmişti.

FİRAR EDENLER TEK TEK POLİS TARAFINDAN YAKALANDI

Habertürk 'ten Enis Yıldırım 'ın bugün kaleme aldığı haberine göre Giresun 'da E Tipi Kapalı Cezaevi 'nde, film sahneleri aratmayan bir firar olayı yaşandı. Yaşanan olayının ardından harekete geçen Trabzon Emniyet Müdürlüğü 'ne bağlı ekipler, ısrarlı takip sonucu şüphelilerin yerleri tespit etti. Firar olayını planlayan Ali Can G. ve arkadaşlarını, uzun incelemeler sonrası belirleyen ve yakalayan polis ekipleri, sorguladıkları şüphelilerden cezaevi firarisinin yerini öğrendi.

Cezaevi firarisi Cüneyt G., Of 'un Bölümlü Mahallesinde saklandığı evde, özel harekat polisleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

İKM 'LER AÇIĞA ALINDI

Giresun E Tipi Cezaevi 'nde yaşanan olayın ardından gözaltına alınan 5 şüphelinin sorguları tamamlandı. Firari Cüneyt G.'nin yanı sıra, hükümlünün kaçmasına yardım ve yataklık eden 4 kişi savcı sorgusuna alındı.

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı tarafından yürütülen soruşturmada İnfaz Koruma Memurları açığa alındı. Öte yandan Adalet Bakanlığı'nın olayla ilgili olarak idari soruşturma başlattığı öğrenildi.

Kamubulteni.com  |Ankara