Faruk Acar, 2019 Yerel Seçim Anket Sonuçlarını Açıkladı!

24 Haziran'daki seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kampanyasını yöneten Andy-Ar araştırmanı'nın başkanı Faruk Acar, Mart 2019'da gerçekleşecek yerel seçimlere dair son anket sonuçlarını açıkladı.

Faruk Acar, 2019 Yerel Seçim Anket Sonuçlarını Açıkladı!

Yerel Seçim Anket sonuçları ile ilgili son gelişmeler ve daha fazlası kamu bülteni haber sitesinde. Milliyetçi Hareket Partisi'nin desteği olmadan AK Parti Büyükşehirlerde ne yapar, MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olursa şansı ne? Bu soruların yanıtını Kübra Par'a veren Acar, yeni anket sonuçları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Acar, yerel seçimlerde ittifak olmamasının iki parti için hem olumlu hem olumsuz yanlarının olduğunu söylerken, "Aslında her iki taraf için de avantajlı ve dezavantajlı yanları var. AK Parti’nin mutlaka MHP’ye ihtiyaç duyduğu bazı şehirler var. " ifadelerini kullandı. CHP ve İYİ Parti'nin örtülü ittifak yapması durumunda AK Parti'nin bazı şehirleri kaybetme tehlikesi altında olduğunu söyleyen Faruk Acar, "CHP ve İYİ Parti, örtülü de olsa ittifak kurarak bazı şehirlerde ortak adaylar çıkarırsa, AK Parti büyükşehirlerin bazılarını kaybetme potansiyeli taşıyabilir. Çünkü AK Parti’nin, şu anda elinde olan büyükşehirlerin bazılarında MHP olmadan tek başına yeterli oy oranına ulaşmasının pek de mümkün olmadığı görülüyor." şeklinde konuştu.

Son anketlere bakıldığında Antalya ve Ankara'nın kaybedilme olasılığının yüksek olduğunu söyleyen Acar, "Büyükşehir nezdinde konuşursak, 3 büyükşehrin böyle olduğunu söyleyebiliriz. Ankara ve Antalya çok önemli. Antalya’da CHP-İYİ Parti adayı üzerinde anlaşılmış, bir ay önce de Antalya halkına deklare edilmiş. Hatta bazı ilçelerde de İYİ Parti’nin ve CHP adayının destekleneceği şeklinde paylaşımlar yapılmış. İYİ Parti Antalya’da yüzde 17, CHP yüzde 30’lar civarında bir değere sahip. Zaten 2014 seçimleri de yüzde 10-15 civarında bir farkla sonuçlanmadığı için Menderes Türel’in veya aday olacak kişinin şimdi çok daha fazla çalışması gerekecek." dedi.

Melih Gökçek'in MHP'den aday olma ihtimaliyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Andy-Ar Başkanı Acar, "Şahsi kanaatim, Melih Gökçek’in MHP’nin teklifine sıcak bakma ihtimali olabilir. Çünkü zaten yıllardır Ankara’da kendi partisinin dışında en çok desteklendiği taban MHP tabanı. O seçmenle de aralarında bir iletişim var. Ama MHP’nin adayı olması halinde seçimi kazanması pek mümkün görünmüyor. Kazanamama ihtimalinin yüksek olduğu bir seçime girmek de kendi takdiri olur. AK Parti içinden Melih Gökçek’le ilgili yapılan olumsuz yorumların Melih Gökçek’in vereceği kararda etkili olabileceğini söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.