"Fakirlik İğrençtir, Fakirlerin Çocukları Engelli Doğar" Diyen Öğretmene Para Cezası 

Antalya Manavgat'ta bir sitede güvenlik görevlisi Halil Ayaz, aynı sitede oturan kadın öğretmen A.Ö.'nün kendisine 'Hurdacı, yorgancı, fakir, fakirlik iğrençtir" diyerek hakaret ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu.

"Fakirlik İğrençtir, Fakirlerin Çocukları Engelli Doğar" Diyen Öğretmene Para Cezası 

Manavgat'ta görülen davada mahkeme A.Ö. isimli sözde öğretmene 5 ay hapis cezası verirken (5 aylık hapis cezası ise 6 bin lira para cezasına çevrildi.) , olayın haberleşmesinin ardından Halil Ayaz'ı bir şahsın telefonla aradığı, kendisine kimsenin dokunamayacağını, hakim ve savcıları da giderek dövebileceğini söylediği belirtildi. Görüşmelerin kaydını alan Ayaz, durumu adli makamlara taşıdı.

Bu kişi hakkında da şikayetçi olan Ayaz basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Beni aradı , bana 'seni öldürürüz, seni keseriz, evine adam yollarız, fakirlerin kurşunları ağır olur', buna benzer kelimeler söyledi.

Ben dedim ki, 'Bu işin savcılığı var, bu işler böyle olmaz, savcının hakimin verdiği kararlar geçerlidir. Sizinki geçerli değildir'. Bunun üzerine telefondaki şahıs, 'Adliyeye gelirim, hakimi de, savcıyı da döverim. Şöyle yaparım, böyle yaparım' dedi.

BU KADIN ÖĞRETMENLİĞE DEVAM EDECEK Mİ?

Sosyal medyada ilgili şahsın tehditlerine ilişkin videolar ve söz konusu öğretmenin fakirler ile ilgili söylemlerine dair videolar büyük tepkileri de beraberinde getirirken, İlgili şahıs hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma hakkında ise bir bilgi paylaşılmadı.