Fahrettin Koca'dan Sokağa Çıkma Yasağı ve Yeni Kısıtlama Açıklaması

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçti. Bakan Koca, sokağa çıkma yasağı olacak mı? sorusuna cevap verdi.

Fahrettin Koca'dan Sokağa Çıkma Yasağı ve Yeni Kısıtlama Açıklaması

Son dakika : Fahrettin Koca 'dan sokağa çıkma yasağı açıklaması: Gündemde yok.

Bilim Kurulu sonrası gazetecilerin karşısına geçen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına dair son bilgileri paylaştı ve önemli konulara değindi. 

HERKESE ÜCRETSİZ TEDAVİ

Bakan Koca, Türkiye 'de herkese ücretsiz test ve tedavi uygulandığını söyleyerek, "DSÖ'nün Türkiye hakkında yayınladığı rapor. Türkiye'nin en zengin ülkeler arasında olmamasına rağmen salgında en cömert ülkelerden biri olduğu vurgulanıyor. DSÖ korona Türkiye raporundan sonra AB ilerleme raporuna değinmek istiyorum. Türkiye bu uygulamaları AB'nin bulaşıcı hastalıklarla ilgili direktiflerine uygun olarak yaptığı vurgu yapılmıştır. Sosyal güvencelerine bakılmaksızın herkese ücretsiz tedavi sağlanmıştır. AB ilerle raporunda yayınlanan bu değindiğim hususlar salgına küresel standartlarda karşılık verdiğimizdir." dedi.

15 EKİM 'DE BAŞLIYOR

Koronavirüs için tarama testine başlayacaklarını söyleyen Bakan Koca, " Temmuz ayından itibaren normalleşme dönemine girdik. Sınırlamalar kalktı. Bu yeni dönemin gereklerine uyarak virüs taramalarına başladık. Bu taramaları yurt dışına gidenlere, ceza evlerinde ve benzer gruplara yapıyoruz. Bu güne kadar hava yoluyla yurt dışına gidenlere yaptığımız testlerin sayısı 490 bin 880'dir. Yaptığımız taramalarda bin 226 kişide testi pozitif çıkmıştır. 15 Ekim'de saha taramasına yeniden başlayacağız. Belirtisiz olduğu halde testi pozitif çıkan vakaları tespit etmiş olacağız." dedi.

YENİ KISITLAMA OLACAK MI?

Avrupada'kine benzer tablo olursa kısıtlama olur mu?

"Herhangi bir kısıtlama, sokağa çıkma yasağı düşünmüyoruz. Özellikle Avrupa'da son haftalarda giderek arttığını biliyoruz. Önümüzdeki haftalarda daha da artacağı kanaatini taşıyorum. Bizim dışımızdaki ülkeler tedbir almıyor. Maske uygulamaları bazı ülkelerde daha yeni yeni devreye girmeye başladı. Biz kaç aydır yaygın olarak kapalı ve açık ortamlarda uygulama zorunluluğu getirmiştik."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA