Ev Almak İsteyenlere Devletten 20 Bin TL

Devletten vatandaşlara sevindirici haber. Ev almak isteyen, kiradan kurtulmak isteyen vatandaşlara 20 bin TL'lik destek verilecek. İşte detaylar.

Ev Almak İsteyenlere Devletten 20 Bin TL

Devlet, vatandaşlara farklı kalemler altında binlerce TL destek veriyor.

Vatandaşların sıkıntılarını hafifletmek için devlet, önemli başlıklar altında para desteği veriyor. Günümüzde vatandaşların en büyük gideri ev kirası gideri. Milyonlarca kişi, kirada oturuyor ve maaşının hemen hemen yarısını kira olarak veriyor. En büyük giderler arasında olan ve şimdilerde ateş pahası olan kiradan kurtulmak isteyen vatandaşlar, para biriktiriyor ve en uygun şekilde ev almanın yolunu araştırıyor. 

Bankada bir hesap açıp 3-5 yıl düzenli olarak bu hesaba ev almak için para yatıran ve birikim yapan vatandaşlara  devlet katkısı verilmesini içeren uygulamada destek miktarı artırılıyor. Mevcut uygulama, konut hesabındaki birikim tutarının maksimum yüzde 20 'si kadar bir süre oluyor. 15 bin lirayı geçmeyecek şekilde devlet katkısı verilmesini içeriyordu.

Meclis'te çalışmaları başlayan torba yasa tasarısıyla azami yüzde 20 olan devlet katkısı oranı yüzde 25 'e çıkartılacak. Maksimum devlet katkısı tutarı da 15 bin lira seviyesinden 20 bin liraya çıkarılacak. Bu şekilde konut hesabı açan ve birikim yapan vatandaşlar , evlerini aldıklarında 20 bin liraya varan devlet katkısından yararlanabilecek. Ayrıca 2 destek daha gelecek.

Vatandaşlar hesaba para  yatırdıkları süreye göre devletten fazla para desteği alabilecek.

YENİ DESTEKLERDEN HABERDAR OLMAK, MEMUR VE PERSONEL ALIMLARINDAN, TOKİ'NİN KONUT KAMPANYALARINDAN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara