EÜAŞ Memur Alımı Başvuruları Sona Eriyor

EÜAŞ personel alımı için başvuru sürecinde son günlere girildi. İşlemler 3 Şubat 2020 tarihi itibariyle son bulacak.

EÜAŞ Memur Alımı Başvuruları Sona Eriyor

EÜAŞ Memur Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü müfettiş yardımcısı alımı giriş sınavı için başvuru işlemlerinde son sürece girildi. Başvurular 3 Şubat 2020 tarihi itibariyle sona erecek. EÜAŞ'a memur alınacağına dair duyuru Resmi Gazete'de 14 Ocak 2020 tarihinde yayımlanmış söz konusu duyuruda başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra özel şartları da dikkatle incelemesi gerektiğine dikkat çekilmişti.

SUBAY , ASTSUBAY, BEKLİ ALIMI, SON DAKİKA GELİŞMELERİ VE DAHA FAZLASINI TAKİP ETMEK KAMU BÜLTENİ'NİN YOUTUBE SAYFASININ ETKİN HALE GELMESİNİ İSTİYORSAN TIKLA VE ABONE OL.

Buna göre başvuru yapacak adaylarda aranacak şartlar aşağıdaki gibi oldu: 

(1) ÖSYM tarafından 2018 veya 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) P-48 puan türünden 80 ve daha yüksek puan almış olmak ve sınava başvuran adaylar arasında en yüksek puandan başlanarak yapılan sıralamaya göre ilk 200 kişi içinde bulunmak (Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu puana sahip adayların tümü yazılı sınava çağrılacaktır).
(2) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yazılı olan genel şartları taşımak.
(3) 01/01/2020 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1985 tarihi ve daha sonra doğanlar).
(4) En az dört yıllık eğitim veren yükseköğrenim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğrenim kurumlarından mezun olmak.
(5) Erkek adaylar için yazılı sınav tarihi itibarıyla askerlikle ilişiği olmamak.
(6) Görevini devamlı olarak yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak.
(7) EÜAŞ dışında herhangi bir kuruma karşı hizmet taahhüdünde bulunmamak.
(8) Aday formu ile birlikte istenilen belgeleri süresi içinde “II-SINAV BAŞVURUSU” bölümünde belirtilen adrese ulaştırmış olmak.

Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılacak?

EÜAŞ personel alımı için başvuru sürecine dair bilgilendirme yine Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda yer aldı. İlgili ilanda sürece dair, "Başvurular, EÜAŞ Genel Müdürlüğünün internet sitesinde (www.euas.gov.tr) yayınlanan başvuru formu doldurularak gerekli diğer belgelerle birlikte “EÜAŞ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Nasuh Akar Mahallesi Türkocağı Caddesi No:2/F-1 KLMN Blok Kat:5 Oda no: 515 06520 Balgat-Çankaya/ANKARA” adresine şahsen veya posta ile yapılabilir. (3) Bu tarihten sonra yapılan başvurular, postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı bu tarihten sonra ulaşan başvurular ile eksik veya geçersiz belgelerle yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır." ifadelerine yer verildi.