Eskişehir'deki Motosikletlinin Durdurulma Olayının Nedeni Açıklandı

Son dakika haberi: Eskişehir Valiliği tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve motosikletli kişinin durdurulması olayı ile ilgili detaylara yer verildi.

Eskişehir'deki Motosikletlinin Durdurulma Olayının Nedeni Açıklandı

Eskişehir Valiliği 'nden son dakika açıklaması.

Sosyal medyada polisin durdurma anını gösteren görüntüler bugün çokça paylaşıldı. Paylaşma sonrası Valilik bir açıklamada bulundu ve  Serkan T.'nin arkadaşı olan motosiklet kullanıcılarının polisin 'dur' ihtarına uymadığını, hız limitlerini yüzde 50'den fazla aştığını, plakayı gizlemek ya da farklı okunacak şekilde değiştirdiklerinin tespit edildiğini belirterek toplamda 9 bin 530 TL para cezası uygulandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

 "27 Eylül 2020 günü 15.00 sıralarında 155 Haber merkezini arayan vatandaşların 'İlimiz Kanlıpınar mevkiinden Ankara istikametine motosikletli kişilerin trafiği tehlikeye düşürecek şekilde yarış yaptıkları' ihbar edilmiş, bahse konu ihbar görevli ekiplerimize anında bildirilmiştir. Aynı istikamette bulunan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü radar bildirim ekibimiz 6 motosikletin çok süratle en az 160-170 kilometre hızla, hız ihlali yaptığını çevirme ekibine telsizle bildirmesi üzerine, çevirme ekibi de motosikletleri durdurmaya çalışmıştır. Uygulama noktasından hızla kaçanlardan S.S.Y. 26 ACN 431 plakasındaki "C" harfini "O" , "3" Rakamını ise "8" yaparak 26 AON 481 olarak tahrifat yaptığı, diğer sürücü S.Y.'nin ise polis kontrol noktasından dur ihtarına uymadan kaçtığı, Serkan T.'nin uygulama noktasında polis memurunun ancak silah çekmek suretiyle durdurabildiği görülmektedir. Görüntülerde yer alan 6 şahsa, polisin 'dur' ihtarına uymamak, hız limitlerini yüzde 50'den fazla aşmak, plakayı gizlemek ya da farklı okunacak şekilde değiştirmek suçlarından toplamda 9 bin 530 lira para cezası kesilmiştir"

Polisin motosikletliyi durdurduğu görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının algı yaratma olduğunu söyledi ve  "Adı geçen şahısların yaptıkları ihlalleri gizlemek amacıyla plakaların harf ve rakam gruplarını değiştirdikleri, plakaları katlayarak okunmasını engelledikleri, hız limitinin çok üzerinde ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullandıkları, polisin dur ihtarına uymayarak kaçtıkları, ayrıca sosyal medyada 29.09.2020 tarihinde yayınladıkları, kendi kural ihlallerini ve güvenlik güçleriyle hakaret nitelikteki konuşmalarını ve tahrifat yapılmış plakalarının yer aldığı görüntüleri kaldırmaları buna rağmen, sadece polisin durdurduğu anın görüntülerini vererek, algı yaratmaya çalıştıkları açıkça görülmektedir. Söz konusu olaya konu olan kişiler hakkında Valiliğimizce Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA