Eski TBMM Başkanı Ahmet Ferruh Bozbeyli Hayatını Kaybetti

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin önceki dönem Başkanlarından ve İstanbul Milletvekili Ahmet Ferruh Bozbeyli'nin hayatını kaybettiği öğrenildi. Bir süredir böbrek ve akciğer rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören eski Meclis başkanı, yoğun bakımda kaldığı hastanede kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.  Bozbeyli'nin cenazesi, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilecek tören ve  Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra

Eski TBMM Başkanı Ahmet Ferruh Bozbeyli Hayatını Kaybetti

Eski TBMM Başkanı Hayatını Kaybetti

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin önceki dönem Başkanlarından ve İstanbul Milletvekili Ahmet Ferruh Bozbeyli'nin hayatını kaybettiği öğrenildi. Bir süredir böbrek ve akciğer rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören eski Meclis başkanı, yoğun bakımda kaldığı hastanede kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.  Bozbeyli'nin cenazesi, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilecek tören ve  Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Devlet mezarlığına defnedilecek.

Kahramanmaraş Pazarcık 1927 doğumlu  Bozbeyli, 1961-62 yıllarında Adalet Partisi'nin TBMM Grup Başkanvekiliğini, 1965-1970 yılları arasında ise TBMM Başkanlığını yapmıştı. 1970 yılında Demirel'e muhalif olan Bozbeyli, Adalet Partisi'nden ayrılıp Demokrat Parti'yi kurmuştu.  DP'nin 8 yıl genel başkanlığını yapan Bozbeyli, 1978 yılında genel başkanlığı bırakarak siyasetten çekilmişti.