Eski Dışişleri Bakanı Mümtaz Soysal Hayatını Kaybetti

Anayasa hukuku hocalarından, eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal yaşamını yitirdi.

Eski Dışişleri Bakanı Mümtaz Soysal Hayatını Kaybetti

Anayasa hukuku hocalarından, eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal yaşamını yitirdi. İstanbul'da 90 yaşında vefat edcen Prof. Dr. Soysal, bir süredir alzheimer tedavisi görüyordu.

40 yaşında vefat eden yazar eşi Sevgi Soysal'dan iki çocuğu bulunan eski Dışişleri Bakanı Soysal'ın 13 Kasım çarşamba günü son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi. 1961 Anayasası'nın imza sahiplerinden biri olarak bilinen Soysal, Anayasa ve Demokrasi adına bir çok kitaba imza attı. 15 Eylül 1929'da Zonguldak'ta doğan Soysal, Galatasaray Lisesindeki eğitiminin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi.

Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde asistan olarak görevliyken fark dersi sınavları vererek Ankara Üniversitesi Hukuk fakültesi'nden de mezun olan soysal 1961 yılında meclise girmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski Bakanın hayatını kaybetmesinin ardından bir başsağlığı mesajı yayımlayarak, "Eski Dışişleri Bakanlarımızdan, değerli bilimadamı Prof.Dr. Mümtaz Soysal’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.