Eşini Başkasıyla İlişkiye Sokan ve 2 Kez Hamile Bıraktıran Müftü Hakkında Karar Verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev yaptığı sırada, çocuğu olmadığı için eşini aynı kurumdaki bir arkadaşıyla tanıştırıp iki kez hamile kalmasını sağlayan müftü hakkında kaarar verildi. Anayasa Mahkemesi Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Eşini Başkasıyla İlişkiye Sokan ve 2 Kez Hamile Bıraktıran Müftü Hakkında Karar Verildi

Resmi Gazete'de yer alan karara göre, çocukları nüfusa kaydeden müftü, hac kafilesi başkanı olarak gittiği Mekke'de bir kadınla tanışıp evlendikten sonra eşini sadakatsizlikle suçlayarak boşanma davası açtı. Fakat soruşturma sürereken eşinden boşanan müftünün Mekke'de tanıştığı kadınla değil, Kur'an kursunda tanıştığı başka bir kadınla evlendiği öğrenildi. Özel Hayata Müdahale diyerek göreve dönmek için dava açan müftü, davayı kaybedince kararı Anayasa Mahkemesine taşıdı.

EŞİYLE ARKADAŞINI TANIŞTIRARAK İLİŞKİYE GİRMELERİNİ SAĞLADI

Diyanet İşleri Başkanlığı'na gönderilen ihbar mektupları ve incelemelere göre, çocuğu olmayan müftü, karısı ile bir iş arkadaşını tanıştırarak cinsel ilişkiye girmelerini sağladı. Müftü , eşiyle arkadaşının ilişkiye girmesinin ardından doğan 2 çocuğu sahiplendi.  Fakat bir süre sonra Hac kafilesi başkanı olarak gittiği Mekke'de bir kadınla tanışarak ilişki yaşamaya başladı. Bu kadınla evleneceğini ve nişanlandıklarını söyleyerek eşine boşanma davası açtı. Müftü mahkemede, 2 çocuğun kendisinden olduğunu bu kişiyle eşini kendisinin tanıştırmadığını, ilişkiyi sonradan öğrendiğini ve rıza göstermediğini öne sürdü. Hakkında düzenlenen Diyanet soruşturma raporun da, somut delillere dayanmadığı, eski eşin tutarsız iddialarından oluştuğu öne sürüldü.

HEM EVLİ, HEM NİŞANLIYKEN, KUR'AN KURSU ÖĞRENCİSİYLE İLİŞKİYE BAŞLADI

Diyanet raporundaki iddialara göre müftü, hem evli hem nişanlıyken, bir Kur'an kursu öğrencisiyle de ilişkiye girdi. Bu esnada eski eşinden boşandı ve nişanlı olduğunu söylediği kadınla değil Kur'an kursunda tanışarak ilişkiye başladığı kadınla ilişkiye girdi.  Diyanet İşleri Başkanlığı ise 'Din görevlisine yakışmayan, yüz kızartıcı tutum ve davranış' sebebiyle müftü hakkında soruşturma başlatarak memuriyetten atılmasını sağladı.

MEMURİYETTEN ATILINCA : 'ÖZEL HAYAT' DİYEREK , İŞE DÖNÜŞ İÇİN DAVA AÇTI

Müftü ise, 'Özel hayatına müdahale' edildiği gerekçesiyle dava açtı fakat bu dava reddedildi. Danıştay tarafından da reddedilen müftü, bu sefer AYM'ye başvurdu. AYM'de müftünün taleplerini kabul etmedi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/04/20190426-4.pdf