Eşi ve 1,5 Yaşındaki Kızını Kaynar Su ile Yaktı: Ambulansı Aramasın Diye...

Konya'da meydana gelen olayda bir kişi, sabah kendisini kahvaltıya uyandıran eşine sinirlendi ve çaydanlıktaki kaynar su ile onu ve 1,5 yaşındaki kızını yaktı.

Eşi ve 1,5 Yaşındaki Kızını Kaynar Su ile Yaktı: Ambulansı Aramasın Diye...

Konya'da korkunç olay.

Konya'dan son dakika haberi geldi. 6 yıl önce evlenen Rukiye A. isimli kadın, şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinin evinden gitti ve babasının yanına yerleşti. Bir süre ayrı yaşayan  çift, çocuklarının dünyaya gelmesine yakın zaman kala tekrar birlikte olmaya karar verdi ve Eylül isimli kızları dünyaya geldi. Ancak daha sonra şiddetli geçimsizlik yeniden başladı.

Tamircilik yaparak geçimini sağlayan Ali A. isimli kişi, 9 Ocak günü sabah kendisini kahvaltı yapması için uyandırmaya çalışan eşine saldırdı. Sinirlenen Ali A. ısıtıcı içerisinde bulunan kaynar suyu eşinin üzerine döktü. Bu sırada orada olan 1,5 yaşındaki minik Eylül'e de sıcak su geldi. 

 Yaşadığı dehşet anlatını anlatan kadın, ”Kızım, sabah erken uyandı. Kahvaltıyı hazırladım. Eşime seslendim. ‘Sen beni neden uyandırıyorsun. İlla uyandıracaksın değil mi’ dedi. ‘Kahvaltı hazır, çocuk acıktı’ dedim. Eşim de ‘Ben sabaha kadar uyuyamadım, beni rahatsız etme’ dedi. Biz çocuğumla kahvaltıya oturduktan sonra geldi. ‘Ne olursa olsun çocuğu alacağım. Sana da tekmeyi vuracağım’ dedi. Sonra kaynar suyu boynumdan aşağıya boşalttı. Aslında benim yüzüme atacaktı. Ben yüzümü çevirmeseydim yüzüme geliyordu. O can havliyle kaçtım ama tişört üzerime yapışmıştı. Kaynar suyun kalanını arkamdan döktü. Bu da hem çocuğumun ayağına hem de kalçama geldi. Daha sonra ben acımdan bayılmışım. Ayıldığımda beni saçlarım ve kollarımdan tutup banyoya doğru götürüyordu. Sonra kendimi toparladım. Kulağıma kızımın ağlama sesleri geliyordu.” dedi.

AMBULANSI ARAMASIN DİYE TELEFONUNU ALDI

Kendisine tekrar zarar vermemesi için eşine yalvardığını söyleyen kadın, telefonunun onda olduğunu, ambulansı aramak için telefonunu istediğini söyledi. Kadın, eşine telefonunu vermesi için lütfen diye yalvardığını , çocuğunun da durumunun iyi olmadığını söyledi ama o telefonu vermedi ve onları ölüme terk etti. Kadın, kaçmak için kapıyı açtığında ise kapının arasına parmaklarını sıkıştırdı ve kadının parmağına dört dikiş atıldı. 

Komşusuna sığınarak canını kurtarabilen kadın, ”O babasını ararken çocuğumu kucağıma aldım ve karşı komşuma sığındım, yardım ettiler bana. Serbest bırakılmış. Benim ve çocuğumun can güvenliğimiz yok ve tehlikede” dedi.

"ÖLDÜRÜRSEM 3 YIL YATAR ÇIKARIM" DİYORDU

Ölüm tehdidi aldığını söyleyen kadın, “Bana, ‘Cezaevine gireceksem bile tam hakkıyla girerim. Yaptığım işi yarım bırakmam‘ diye tehdit ediyordu. ‘Şimdi seni öldürsem beş yıl alırım. Üç yıl yatar çıkarım’ diyordu. ‘Bana hiçbir şey olmaz’ diyordu. Çevrede bu tarz olayları çok görüyorduk. Hafta sonu bir olay da bizim mahallemizde olmuştu. Adamın ceza almadığını öğrenince ‘Bak görüyorsun. Ben seni şu an öldürsem, kimse seni savunamaz’ diyerek tehdit ediyordu.”

SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan saldırganın adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenilirken Rukiye A.’nın avukatı Elif Zehra Türkmen adli kontrol şartıyla serbest bırakılma kararına itiraz edeceklerini söyledi.