Erdoğan'ın Açıklaması Sonrası İlk Kısıtlama Haberi Geldi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın 65 yaş üstüne kısıtlama açıklamasının ardından ilk haber geldi ve daha önce kısıtlama gelen illere bir il daha eklendi.

Erdoğan'ın Açıklaması Sonrası İlk Kısıtlama Haberi Geldi

Erdoğan 'ın açıklaması sonrası kısıtlama haberleri geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Kabine Toplantısı sonrası bir açıklamada bulundu. Erdoğan yaptığı açıklamada coronavirüs salgını vakalarının son günlerde arttığı, bu nedenle kısıtlamaların yeniden gelebileceği, ilk kısıtlamaların 65 yaş üstü vatandaşlar için olacağını söylemişti. 

İLK AÇIKLAMALAR GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın açıklamalarından önce birçok ilden yasak haberleri gelmişti. Açıklamadan sonra da Edirne 'den haber geldi. İl Hıfzısıhha Kurulu kararına göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlar şehir içi toplu ulaşımdan 10.00-15.00 saatleri arasında ücretsiz faydalanabilecek. Bunun dışındaki saatlerde binişler ücretli olacak.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 "Perşembe günü Hıfzısıhha Kurulunun toplantısından çıkan karar 65 yaş üzeri vatandaşların sabah saat 10.00 ile öğleden sonra saat 15.00'e kadar ücretsiz seyahat hakkı yine devam ediyor. Bunun haricinde saatlerde ücretsiz seyahat hakları kalktı. Bunun sebebi pandemiden dolayı çok fazla seyahat olmasın. Çünkü ücretsiz olduğu için bazen suiistimal edilebiliyor. 65 yaş vatandaşlarımız günün her saatinde sıkça araba kullandıkları için böyle bir karar alındı. Bu kararı da biz esnaf olarak tabi ki biraz rahatlatacağını düşünüyoruz ama önemli olan sağlık. Sağlık yönünden alınan bir karar. Bu arada ayakta yolcuyla ilgili kapasitenin yaklaşık üçte biri kadar ayakta yolcu taşımaya da müsaade edildi. Bugünden itibaren 10.00 - 15.00 arasında 65 yaş vatandaşlarımız ücretsiz taşınacak. Onun haricindeki saatlerde ulaşımlarını ücret ödeyerek sağlayabilecekler"

26 ŞEHİRDE KISITLAMA VAR 27 OLDU

Daha önce açıklanan kısıtlamaların detaylarına gitmek için TIKLAYIN