Erdoğan Talimat Vermişti: Sigara Yasağında Son Dakika Gelişmesi

Sigara yasağı ile ilgili son dakika haberi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın talimatı sonrası ilk cezalar kesilmeye başlandı.

Erdoğan Talimat Vermişti: Sigara Yasağında Son Dakika Gelişmesi

Sigara yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan; geçtiğimiz gün ABD ziyareti öncesi bir açıklama yaptı. Erdoğan açıklamasında 1 Ekim'den itibaren sigara, elektronik sigara ve nargilede yeni yaptırımlar geleceğini söylemişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Atatürk Havalimanı 'nda yaptığı açıklamada "Şoför de arkada oturanlar da sigara içemeyecek. Para cezası ne gerekiyorsa olacak." ifadelerini kullandı. 

PARA CEZASI KESİLMEYE BAŞLANDI

Bu talimatın ardından birçok kentte incelemeler başlatıldı. Trafik polisleri , sürücülerin sigara yasağına uyup uymadıklarını denetledi. Uygulama sırasında , araç içinde sigara içtikleri tespit edilen çok sayıda kişiye 153 TL 'lik para cezası kesildi. 

Güzergahlar üzerinde kamera kayıtlarını inceleme altına alan , mobeseleri denetleyen polis ekipleri, içinde sigara içildiğini araçları tespit etti. Plakalar polis ekiplerine bildirildi.

Polis ekipleri inceleme noktalarına bildirilen araçları durdurdu ve cezai işlem uyguladı.

Ekipler, şoför ve yolculara araçlarda sigara içilmemesi konusunda da  vatandaşlara uyarıda bulundu. Uygulamaların gün boyunca farklı bölgelerde devam edeceği bildirildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA