Er Sınıflandırma Sonucu Bulunmamaktadır Ne Demek?

Milli Savunma Bakanlığı ASAL tarafından yayımlanan askerlik yeri sonuçlarında gençlerin ekranında "Er sınıflandırma sonucu bulunmamaktadır" yazısı var. Peki bu neden oluşuyor?

Er Sınıflandırma Sonucu Bulunmamaktadır Ne Demek?

Şubat 2020 askerlik yerlerinde hata.

Şubat 2020 askerlik yerleri bugün açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"OCAK/ŞUBAT/MART 2020'DE SİLAHALTINA ALINACAK YEDEK SUBAY/ASTSUBAY, ERLER İLE 2020 YILINDA BEDELLİ ASKERLİK YAPACAK YÜKÜMLÜLERİN SINIFLANDIRMA SONUÇLARI E-DEVLET VE ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANLIKLARINDAN ÖĞRENİLEBİLECEKTİR."

HATA ÇIKTI

Birçok aday, askerlik yeri sorgulama ekranına girdiğinde "Er sınıflandırma sonucu bulunmamaktadır" yazısı ile karşılaştı. Gençler, bu uyarının ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. 

Konu ile ilgili ulaşılan askeralma personelleri, sistemde bir hata olduğunu , sınıflandırma sonucunda bu uyarı olan gençlerin Pazartesi askerlik şubelerine giderek hatayı düzeltmesi gerektiğine yer verildi.

Hatanın yanı sıra kontenjan dolması nedeniyle birçok genç , bir sonraki celp dönemine kaldı. 

Öte yandan er sınıflandırma sonucu çıkmayanlar , yedek subay astsubay sorgulaması yapsın. Adaylaray edke subay ya da astsubaylık çıkmış olabilir.

Peki sizde bu hata var mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Gençler bu sayfada TIKLA KATIL