Enes Batur, Reynmen, Başak Karahan... Sosyal Medya Fenomenlerine Hapis Şoku

Son dakika haberi: Sosyal medya hesaplarından çekiliş videosu yayımlayan ünlülere büyük şok geldi. Fenomenlere 2 yıla kadar hapis şoku.

Enes Batur, Reynmen, Başak Karahan... Sosyal Medya Fenomenlerine Hapis Şoku

Youtube ve İnstagram fenomenlerine büyük şok.

Sosyal medya fenomenlerinin son dönemlerdeki gözde etkinliği çekilişler oldu. Takipçi arttırmak adına düzenlenen çekilişlerde çok sayıda oyun, para, hatta arabaya kadar ödüller dağıtılıyor. Ancak yapılan bu çekilişler polisin takibine takıldı. Sabah 'tan Dilek Yaman Demir'in kaleme aldığı yazısında, takipçi sayısını arttırmak ve daha fazla para kazanmak için artık çok sık şekilde çekiliş düzenleyen sosyal medya fenomenlerinin, çekiliş için çektiği videolar Milli Piyango'ya takıldı. 

:Ünlü fenomenler hakkında adli ve idari soruşturma başlatılırken 10 fenomen hakkında fezleke hazırlandığı öğrenildi.  Yılbaşında düzenlenen çekilişlerde takipçi sayısı en az 1.7 milyon olan Başak Karahan, Enes Batur, Reynmen gibi fenomenlerinin yayımladığı videolar incelendi ve inceleme başlatıldı. 

Şans oyunlarını oynatmak Milli Piyango'ya ait. Bu kişilerin çekiliş düzenleyebilmeleri için Milli Piyango 'dan izin alması gerekmektedir. Ancak yapılan incelemede bu kişilerin Milli Piyangodan izin almadıkları öğrenildi. Bunun ardındna fezleke hazırlandı ve Savcılık, Enes Batur, Yusuf Aktaş, Başak Karahan, Kemalcan Parlak, Cantuğ Özsoy, Pelin Baymazoğlu, Ahmet Sonuç Taner Yeşildağ'ın aralarında bulunduğu on fenomen hakkında soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgilere göre bu isimler hakkında 10 milyon liraya kadar para cezası ve 2 yıla kadar hapis isteneceği öğrenildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA