En Az Lise Mezunlarından Bekçi Alımı Başvuruları Cuma Günü Sona Erecek

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın 2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği giriş sınavı için başvuru işlemleri Cuma günü sona erecek.

En Az Lise Mezunlarından Bekçi Alımı Başvuruları Cuma Günü Sona Erecek

Pa.edu.tr'den yapılan resmi bilgilendirmede, en az lise mezunlarından sadece İstanbul ili için 400 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alınacağı, başvuruların 19 Eylül 2020 tarihinde başlayacağı duyurulmuş, resmi duyuruda başvuru işlemlerinin pa.edu.tr adresinden 2 Ekim 2020 tarihine kadar süreceği kaydedilmişti. 

Başvuru yapacak adayların en az 1 yıldır İstanbul'da ikamet ediyor olması gerektiğine vurgu yapılırken, adayların en az 167 cm boyunda olması, beden kitle indeksinin 18-27 arasında olması, askerliğini yapmış olması, 31 yaşından gün almamış olması, memuriyete engel bir hali bulunmaması gibi şartları yerien getirmesi gerekiyor. 

Resmi duyuruda, sınav başvuru ücreti ve diğer şartlarında dikkatle incelenmesi gerektiğine vurgu yapılırken, İnternet üzerinden ön başvuru sürecine ilişkin, "Çarşı ve Mahalle Bekçiliği giriş sınavına internet üzerinden ön başvurular, 19.09.2020-02.10.2020 tarihleri arasında saat:17:00’ye kadar https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.e-Devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimlik (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.e-Devlet kapısı şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir." denilirken, başvuru ücretinin 250 TL olduğuna vurgu yapılan kılavuzda başvuru ücretine dair ise şu ifadeler yer aldı: 

İnternet üzerinden ön başvuru yapacak adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 250 19.09.2020 saat 09:00’dan 02.10.2020 saat 17:00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır.Sadece Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve internet bankacılığından başvuru ücreti yatırılabilecektir. (İnternet Bankacılığından ücret yatıran adaylar dekont çıktısı almaları gerekmektedir.)