Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yeni Kabineden Müjde Bekliyor

Emeklilikte yaşa takılan binlerce vatandaş, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesiyle birlikte yenilenen kabineden kendilerine yönelik müjdeli haber bekliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar, AK Partili önceki Çalışma Bakanları Faruk Çelik, Mehmet Müezzinoğlu, Jülide Sarıeroğlu'ndan EYT'ye yönelik müjdeli haber beklemiş, fakat herhangi bir sonuç alamamıştı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yeni Kabineden Müjde Bekliyor

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte 2 bakanlığın birleşerek oluşturduğu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına , Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oluruyla Zehra Zümrüt Selçuk getirilmişti. Sn. Bakanın EYT konusunda şimdiye kadar herhangi bir açıklaması bulunmuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemelere sıcak bakmadığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı , EYT konusuna Şu An Sıcak Bakmıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan , EYT konusunda, "Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz ama siyasette bu yol her zaman için açıktır. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur." demişti.Muhalefet partileri ise , Sn. Bakan Selçuk'un girişimlerinin olması, EYT konusunda tüm partilerin dikkatli çalışmalar yapması halinde sorunun çözüme ulaşabileceğini belirtiyor. 

Milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar , MHP, İYİ Parti, CHP , Saadet Partisi, BBP ve HDP tarafından zaman zaman gündeme getiriliyor. MHP , İYİ Parti ve CHP , EYT konusunu seçim vaadi yapmıştı. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Tüm Siyasi Partilerden Ortak Hareket Bekliyor

Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan'ın açıklamalarına rağmen, binlerce vatandaş , Cumhurbaşkanı, AK Parti ve Muhalefet partilerinden EYT konusunu unutmamaları ve kendilerine sahip çıkılması gerektiğini belirten sosyal medya paylaşımları yapıyor.

Seçim Öncesi Müjde Gelebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a EYT'nin Hazineye olan yükünü hafifletecek projeler önerilmesi halinde, Sn. Cumhurbaşkanının konuyu gündeme alabileceği, seçim öncesi binlerce vatandaşın yüzünü güldürecek düzenlemenin müjdesini verebileceği öne sürülüyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA