Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Siyasi Parti Kurdu Ama...

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri. AK Parti hariç tüm siyasi partilerin seçim vaatleri arasında yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar meselesiyle ilgili son günlerde farklı gelişmeler yaşansa da hükümetin EYT konusunda herhangi bir düzenlemeye gitmesi beklenmiyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Siyasi Parti Kurdu Ama...

Milliyetçi Hareket Partisi'nin de EYT meselesini bir süre rafa kaldırdığını açıklamasının ardından çeşitli siyasi girişimlerde bulunan EYT Dernekleri ve EYT'liler son çare olarak geçtiğimiz günlerde bir siyasi parti kurduklarını açıklamışlardı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin TBMM'ye getirilmesi için faaliyetlerde bulunacağını bildiren Umut Partisi'nin 6 milyon EYT'liden oy alıp alamayacağı bilinmezken, EYT'lilerin kurduğu partinin genel başkanı Abdulkadir Bozkurt, Umut partisinin haksızlığa uğrayan tüm vatandaşların sesi olacağını belirterek, kamu yönetimindeki harcamalara dikkat çekip bununla ilgili düzenlemeler yapmayı hedeflediklerini söylemişti.

Basın mensuplarına partisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Bozkurt, "Kamu yönetiminde ciddi revizyona gidilecektir. Gereksiz kamu harcamaları kısıtlanacaktır. En küçük kadrodan en büyük makamlara kadar liyakat esas alınacaktır. Torpil ve adam kayırmaca kesinlikle yapılmayacaktır. Kamuda etik ilkeler belirlenecektir. İşte bu ve benzeri sebeplerle Umut Partisini kurduk" ifadelerini kullanmıştı.

Siz ne düşünüyorsunuz?  Emeklilikte Yaşa Takılanlar meselesiyle ilgili düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.