Elektrik, Su, Doğalgaz, TV ve İnternet Aboneliği İptali E Devlet'te

E Devlet kapısına yeni hizmetler eklendi. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin yaptığı son dakika açıklamasında abonelik iptali işlemlerinin e Devlet kapısı üzerinden yapılabileceğine yer verildi.

Elektrik, Su, Doğalgaz, TV ve İnternet Aboneliği İptali E Devlet'te

Artık e Devlet üzerinden yapılıyor.

Elektrik, doğalgaz ve su abonelikleri sözleşmelerinin feshedilmesi düzenlemesi Resmi Gazete 'de yayımlanmıştı. Bunlara ek olarak yeni düzenleme daha yapıldı ve artık televizyon , internet , sim kartı ve uygu aboneliği gibi hizmetlerin de iptal edilebilmesinin yolunun açıldığı bildirildi. 

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, yaptığı son dakika açıklamasında , bu düzenleme ile hem vatandaşların hem firmaların üzerinden büyük bir yükün kaldırıldığını söyledi. 

50 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan e Devlet kapısı, Türkiye 'de en fazla kulanılan uygulamalar arasında oldu. Bu uygulama üzerinden yüzlerce işlem yapılıyor. 

Konu ile ilgili yapılan açıklamada günde 12 milyondna fazla işlemin gerçekleştirildiğine yer verildi. 

TEK TIKLA ABONE İPTALİ

2 Ekim 2020 günü Resmi Gazete 'de yayımlanan duyuruda elektrik , su ve doğalgaz aboneliklerinin iptal edileceği, bunlarla birlikte internet, telefon ve televizyon aboneliklerinin sözleşmelerinin iptalinin de yapılabileceğine yer verildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTİK) tarafından gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra bu işlemlerde e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. 

"FİRMALAR GÜÇLÜK ÇIKIYOR"

Sabah Gazetesi 'nde yer alan habere göre Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, abonelerden çok sayıda şikayet geldiğini , iptal işlemleri nedeniyle birçok vatandaşın ciddi şekilde uğraştırıldığına yer verilerek, "televizyon ve cep telefonu aboneliğinde abone olmak çok kolay ancak abonelikten çıkmak daha zor. Hizmet sağlayıcılar, abonelikten çıkmak isteyen vatandaşa birçok güçlük öne sürüyordu. Islak imza, kimlik ibrazı, fesih dilekçesi gibi birçok istek sonrasında değerlendirme yapılacağını söyleyerek işi tabir yerindeyse yokuşa sürüyordu. Bu işlemlerle uğraşmak istemeyen birçok vatandaşta aylar ya da yıllar sonra karşısına çıkan faturaları ödemek zorunda kalıyordu. e-devlet üzerinden abonelik fesih işlemlerinin yapılması vatandaşları büyük bir sorundan kurtaracak" ifadeleri kullanıldı.

Abonelik iptali için turkiye.gov.tr adresi üzerinden , arama kısmından iptal işlemi yapabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA