Elazığ'da 'Evde Kalın' Çağrıları Dikkate Alınmadı

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünya genelinde 10 bin insanın hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip koronavirüs nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de evlerden gereksiz çıkılmaması uyarıları yapılmasına rağmen bazı illerde vatandaşların tüm uyarılara rağmen sokaklarda dolaştığı belirtiliyor.

Elazığ'da 'Evde Kalın' Çağrıları Dikkate Alınmadı

Geçtiğimiz gün sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından gözler Elazığ'a çevrilmiş, İl genelinde alınacak tedbirler beklenmeye başlanmıştı.

Kentin yoğun olarak kullanılan Gazi Caddesi'nde yüzlerce insanın dolaştığı görülürken, bazı vatandaşların gezmek için çıktığı, bazılarının ise sadece ihtiyaçlarını karşılamak için çıktığını belirttiği bildiriliyor. Parklarda yaşlı insanların yan yana oturarak sohbet ettiği, basın mensuplarına ise 'Bize bir şey olmaz' şeklinde yanıt verdiği görülüyor.

BELEDİYE BAŞKANINDAN ÇAĞRI

Diğer yandan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Tüm dünyada olduğu gibi ülke olarak da zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu noktada Elazığ Belediyesi olarak toplum sağlığını korumak adına şehir genelinde dezenfeksiyon çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın da yetkililerin öngördüğü şekilde alınan tedbirlere uymaları, uyarıları dikkate almaları ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri bu mücadelede ana unsurlardır. İçinde bulunduğumuz bu önemli süreci gerekli tedbirleri alarak en az zararla atlatmak konusunda vatandaşlarımızla yapacağımız iş birliği çok büyük önem arz etmektedir. Tüm dünyayı etkisine alan korona virüs salgınıyla ülke olarak verdiğimiz topyekun mücadeleye hep birlikte sahip çıkalım. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza özellikle çağrıda bulunuyorum. Kendimizi ve sevdiklerimizi korumak adına evden çıkmayalım, lütfen toplu alanlardan uzak duralım ve zorunluluk dışında toplu ulaşım araçlarını kullanmayalım" ifadelerinin yer aldığı bir uyarıda bulundu.