Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım Görüşmesi

Ekrem İmamoğlu - Binali Yıldırım programı canlı izleme sayfası, Ekrem İmamoğlu - Binali Yıldırım tartışma programı canlı yayın seyretme sayfası birazdan aktif olacak.Cumhur İttifakının İBB Başkan adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakının İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, canlı yayında kozlarını paylaşacak. İki başkan adayının projelerini anlatacağı canlı yayın tüm kanallara ve sosyal medyaya açık olacak. İsmail Küçükkaya Moderatörlüğündeki programın saat 21.00'de başlaması planlanıyor. Türkiye'd

Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım Görüşmesi

PLAYER'A TIKLAYARAK CANLI YAYINI İZLEYEBİLİRSİNİZ

Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım Canlı Yayın İzleme Sayfası

Cumhur İttifakının İBB Başkan adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakının İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, canlı yayında kozlarını paylaşıyor.

SEÇİMLERİN YENİLENMESİ SORUSU

BİNALİ YILDIRIM'IN KONUŞMASI

Binali Yıldırım: Bizim seçimimiz yenilenmemesi yönündeydi. Keşke oyların tamamı sayılabilseydi, o zaman hiç kimsenin kafasında tereddüt , şüphe kalmayacaktı. Bu şekilde, bir daha İstanbulluları 23 Haziran için yormayacaktık.  Bu seçimde oylar çalındı. Ne demek istiyorum, oylar sayıldı, sayılmaya başlandı, yüzde 10'u sayıldı, 29 binlerden 13 bine düştü, artı eksisi çıkarıldıktan sonra, bu da gösteriyor ki geriye kalan yüzde 90 sayılsa bu seçimin sonucunun değiştirileceği aşikar. Onun için oyların sayılmasını çok istedik, bu konuda dirençle karşılaştığımız için saydıramadık. Oyları çalanları bulacak olan YSK'dır. Seçimi yapan yetkililerdir. 

Şimdi olayları çarpıtmanın bir anlamı yok, 29 bin fark 13 bin 729'a indi, başlangıçta ne kadardı, 29 bin 504 küsürdü. Açıkladığı... Kaldı ki Ekrem Bey ilk açıklamasını saat 21.00'de yaptı. Bizim ilk açıklamamız 23.25'te yaptık. Elimizdeki bilgilere göre seçimi kazandığımız ortaya çıktı. Orada bir hata yok. Anadolu Ajansı niye yayını kesti, kesmedi o bizim işimiz değil. Bizim orada müşahitlerimiz var, elimizdeki mazbatalar işleniyor, genel merkezimizden teyit de ediliyor. Onlarla da karşılıklı görüşüyoruz. 4 Pusula tamamen aldatmacıdır. 4 ayrı pusula var, itiraz edilen İBB, ilçeler için de itirazlar var, Maltepe için MHP, Büyükçekmece için AK Parti, Sancaktepe için de CHP itiraz etti. CHP neden orada itiraz etti. Demek ki orada şüphesi var. İtiraz olan oy pusulası sayılır. 4 pusulanın 3'ü temiz, diye işi çarpıtmanın bir anlamı yok. Zarf aynı ama sayımları ayrı ayrı yapılıyor. Zarf bir , oylar ayrı sayılıyor, tutanaklara da ayrı geçiyor. Ayrı pusulalarlarda oylar var. Biz bunlar itiraz ediyoruz. 

31 Mart'a takılmayalım. Ekrem Bey, biz yeniden sayılmasına itiraz etmedik diyor, bu kocaman bir yalan. İl seçim kuruluna CHP'nin itirazı var gece saatlerinde, bunu biz YSK'ya götürdük. O da red kararına uydu. Başlayan sayımlar varsa onlar devam etsin denildi. Tamamının sayımını CHP asla kabul etmedi, bunun altını çiziyorum. Tamamı sayılsaydı ne olurdu, sonuç değişirdi. Biz bunu Maltepe'de gördük, Maltepe'de tamamı sayıldı, aradaki fark 808 oy 1080 sandıkta. Bunu 39 ilçeye yayın sonuç bizim lehimize olacaktı. Velev ki Ekrem beyin lehine olsun, ortadaki şaibeler kalksın istiyorduk, bu seçim tekrarlanmasın bunu istedik, İstanbul halkını düşünerek bunu istedik. Anlayış göremedik. 23 Haziran'a gidiyoruz, 1 hafta sürecimiz var, söylemlerimizde hiç değişiklik yok, baştan beri İstanbul'u konuşuyor , Anlatıyorum. 31 Mart öncesi kampanyamı izlediyseniz, İstanbullu vatandaşlarımızla bululacağım, esnaf, emekçi, kadın, gençle buluştum. Yapmaya devam ediyorum. Şimdi şunu unutmayalım. Biz bir ittifakla seçime giriyoruz. Bir cumhur ittifakının adayı olarak ben, millet ittifakı olarak da Ekrem bey geliyor. Dolayısıyla iki ittifakta kimler var, partiler var. MHP - AK Parti bir tarafta, CHP ve İYİ parti bir tarafta, ayrıca HDP'de Millet ittifakını destekliyor.  İttifakı ayrıca destekliyor. Böyle bir şey yok mu? 

EKREM İMAMOĞLU'NUN KONUŞMASI

Ekrem İmamoğlu: YSK'nın verdiği bir kararı , oyların sayılmasını istedik fakat CHP istemedi yorumu tamamiyle yanlış yorum. 31 Mart gecesine dönelim, hızlıca hatırlayalım. 31 Mart gecesinde , 1 saat olmadı ki seçim kapanalı, tv kanallarının bir kısmı yasakları çiğnedi. bir süre sonra aa dan veri alınamadı. Bu veri alınamama kısmı 12 saate yakın sürdü. Oy farkı düşmeye başladıktan sonra , ne olduysa Sn. Yıldırım ben seçimi kazandım diye açıklama yaptı. Ben seçimi kazandım diye Binali Yıldırım 23.25'te açıklama yaptı. Tam o sırada AA veri akışını kesti. Sn. İl Başkanı Bayram Şenocak, kendi sayımlarını yapmışlar 04.35'te seçimi kazandıklarını söyledi, sayı verdi rakam verdi. Ondan 2 saat önce biz elimizdeki verilerle, 30 bin 86 sandığa göre dedik ki seçimi biz kazandık. O günün sabahında YSK başkanı bizi teyit eden açıklamayı yaptı. 29 binden indi diyor Sn. Yıldırım , 24 bin 57 ilk tutanak sayısı, şimdi burada şunu unutmamaları lazım, bir kaç aşaması var oy sayımının 24 bin ile başlayan süreç 13 bin 129'a indi.AA bu veriyi neden kesti. Sn. Yıldırım'ın tek açıklaması yok. Anadolu Ajansı yetkilileri görüştü mü, Sn. bakanlarla görüştüğünü ifade etmişti. Niye 12 saat veri verilemedi, 20 bin 388'e maddi hatalarla inildi. Geçersiz oylarla beraber sayı 13 bin 888'e indi, sonra sondaj yapacağız dedi AK Parti yetkilileri, bunlar da sayıldı, 13 bin 729'a indi, zira sondaj yapılan 57 sandıkta bizim adımıza artı oy çıktı. Son tutanakta , 24 binden 14 bine inen oy oranı, 4 zarf var, 4 oy var bunda. 4 oydan oyları çıkarıyoruz, muhtarlık seçimi aynı zarfta, ilçe belediyesi meclis üyesi seçimi pırıl pırıl, ilçe belediye başkanlığı seçimi 25ini AK Parti kazandı, bir tek İBB başkanlığında sorun var. Çok dolaştığı için benimde hoşuma gidiyor. 20 liranın (20 TL'lik banknot gösteriyor) 5 lirası sahte. Olur mu... 

Saat 21.00 gibi açıklama yaptığım doğrudur. Yaptığım açıklama, AA gibi bir garabet yaşıyorduk, yüzde 64 oranında gösteriyor. AA 'nın verileriyle 1.5 saat hukuksuz yayın yaptı bazı tv kanalları. Binali Yıldırım 'AA beni ilgilendirmez' diyor, bakanlarıyla görüşüyor. Benim bakanlarım , kabinem diye açıklaması var. 02.20'de benim açıkladığım 29 bin verisi, girdiğimiz veriler üzerinden, 29 bin , fakat daha girilmemiş sandıklar üzerinden söyledik. 1 Nisan'daki veriler burada, birleştirme tutanağı burada. 24 bin 57 , ne 29 bini.  İtiraz etmedik demedim, bu CHP'nin işi değil demedim. Gerekçeye göre karar verir YSK, YSK'nın kararında çaldılar yok, sayımla ilgili bir şey yok. Sadece sandık kurulu üyelerine bakıyor. Daha önce tespit yeteneği ortaya koydular, soyadına göre, yüzüne bakıp seçmeni tanıdıklarını söylediler. 2019'da yapılan bu seçim, demokrasi süreci mücadelesidir. Ben seçilmiş belediye başkanıyım. Yenilenen seçim bir demokrasi mücadelesidir. 16 Milyon insanın , kul hakkını yiyenlere karşı demokrasi mücadelesidir. Beka sorunu var diyenler, aynı sorun nerede aynı kampanya. Bu süreçte hiç beka sorunu yok. Konu İstanbul'a döndü. Evet hakkımız yenmiştir, derinden bir demokrasi mücadelesidir.

İki başkan adayının projelerini anlatacağı canlı yayın tüm kanallara ve sosyal medyaya açık olacak. İsmail Küçükkaya Moderatörlüğündeki programın saat 21.00'de başlaması planlanıyor. Türkiye'de 17 yılın ardından iki adayın canlı yayında tartışacak olması bile büyük heyecana neden oldu. Ortak yayının yapılacağı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nın etrafında geniş güvenlik önlemleri alınmış durumda. 

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

Ekrem İmamoğlu (d. 4 Haziran 1970; Cevizli, Akçaabat), Türk iş insanı, siyasetçi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı. 2014-2019 yılları arasında Beylikdüzü belediye başkanı olarak görev yaptı. 2019 Türkiye yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı olarak seçildi ve 17 Nisan 2019'da göreve başladı.Yüksek Seçim Kurulu'nun itirazlar sonucu İstanbul seçimlerini iptal etmesi nedeniyle 6 Mayıs 2019'da görevden alındı.

Ekrem İmamoğlu, 4 Haziran 1970'te, ticaretle uğraşan Hasan İmamoğlu ile çiftçilik yapan Hava İmamoğlu'nun oğlu olarak Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Cevizli köyünde doğdu.Dört yaşındayken ailesiyle birlikte Yıldızlı köyüne taşındı. İlkokuldayken hentbol oynayarak başladığı spora futbol ile devam etti.Trabzon Lisesi'nden mezun olduktan sonra Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Bölümü'ne kaydoldu. Ailesinin 1987'de İstanbul'a taşınmasının ardından lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde tamamladı. 1990'ların başında bir yıl süreyle Anavatan Partisi'nin gençlik kollarında görev aldı.Aynı yıllarda Güngören'de köfteci dükkânı işletti. Yüksek lisans eğitimini de yine İstanbul Üniversitesi'nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında tamamladı.

1992'de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı ve bu şirkette yönetim kurulu başkanlığı yaptı. 2002'den itibaren Trabzonspor'un yönetiminde yer almaya başladı.Daha sonra Beylikdüzüspor Kulübü'nde de yöneticilik yaptı.

18 Kasım 1995'te Dilek Kaya ile evlenen İmamoğlu'nun, Mehmet Selim (d. 1997), Semih (d. 2005) ve Beren (d. 2011) adlı üç çocuğu vardır.

BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?

Binali Yıldırım (d. 20 Aralık 1955; Refahiye, Erzincan), Türk siyasetçi ve mühendis, Türkiye'nin 27. ve son başbakanı, 28. Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı ve AK Parti'nin üçüncü genel başkanı. Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı görevine Mayıs 2016'da başladı. Başbakanlık görevinden önce 2002-2013 ve 2015-2016 yılları arasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görevlendirildi. Ayrıca 2014 ve 2015 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı.

Yıldırım, 2002 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti'nin İstanbul milletvekili seçilmeden önce 1994 ve 2000 yılları arasında İstanbul Deniz Otobüsleri'nde genel müdür olarak görev yaptı. Abdullah Gül tarafından kurulan 58. ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 59. hükûmetlerde ulaştırma bakanlığına getirilerek Marmaray ve Yüksek Hızlı Tren gibi birçok projeyi yönetti. 2004'teki Pamukova tren kazası sonrasında ağır eleştirilere maruz kaldı. 

2013'te hükûmetteki görevinden ayrılan Yıldırım, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den İzmir'de belediye başkan adayı olsa da seçilemedi. Partisinde uygulanan üç dönem kuralından dolayı Haziran 2015 genel seçimlerine katılamadı ancak Kasım 2015'teki genel seçimlerde kuralın esnetilmesiyle tekrar meclise girdi ve 64. Hükûmet'te tekrar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak yer aldı. Ahmet Davutoğlu'nun istifası üzerine Mayıs 2016'da yapılan olağanüstü kongrede partisinin genel başkanı seçilerek 65. Hükûmet'te başbakanlık görevine başladı. 

2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumunda başkanlık sisteminin kabülünden sonra 3. Adalet ve Kalkınma Partisi Olağanüstü Kongresi'nde istifa ederek AK Parti Genel Başkanlığı'ndan istifa etti ve yerine Erdoğan seçildi. Temmuz 2018'de Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı seçildi. Şubat 2019'da bu görevinden istifa ederek 2019 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul belediye başkanı adayı oldu ancak seçilemedi, YSK'ya yapılan itirazlar sonucunda seçim yenileme kararı alındı. 23 Haziran 2019'da tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için Ak Parti'den tekrar aday gösterilmiştir.