Ekmek Fiyatlarına Gelecek Zam Miktarı Açıklandı 2020

Son dakika haberi: 2020 yılının gelmesi ile birlikte art arda zamlar gelmeye devam ediyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ekmek fiyatlarına beklenen zammı açıkladı.

Ekmek Fiyatlarına Gelecek Zam Miktarı Açıklandı 2020

Ekmek fiyatlarına gelecek zammın oranı belli oldu.

2020 yılına girilmesi ile birlikte art arda zam haberleri gelmeye devam ediyor. Zam uygulanacak ürünler arasında ekmeğin olup olmayacağı  ise merak konusuydu. Vatandaş ekmek fiyatlarına zam gelmemesini isterken fırıncılar, maliyetlerin oldukça yükseldiğini , bu nedenle bir zammın kaçınılmaz olduğunu ifade ediyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı , ekmek fiyatlarına gelecek zam oranını duyurdu.

EKMEK FİYATLARINA EN AZ YÜZDE 20

Halil İbrahim Balcı yaptığı açıklamada ekmek fiyatlarına yüzde 20 oranında bir zam geleceğini ifade etti.  Zam oranının illere göre değişeceğini ifade eden Balcı, "Bu ay, maliyet değişikliğine göre bazı illerde yüzde 12, bazılarında yüzde 15-20 zam yapılacak. Şubat ayına sarkması esnafı mağdur eder" ifadelerini kullandı.

ZAM YAPMAK İSTEMİYORUZ

Cumhuriyet 'ten Gamze Bal' a konuşan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin ise, "Elektrik, doğalgaz, un ve maya fiyatlarında bitmeyen bir zam var. Maliyetler 2019 Mayıs-Aralık döneminde yüzde 30 arttı. Yalnızca son 1 ayda un yüzde 15 zamlandı. Maya 35 liradan 60 liraya yükseldi, şubatta da 90 lira olacağı bildirildi. Zam yapmak istemiyoruz ancak esnafız, üretemez hale geldik" ifadelerini kullandı. 

İSTANBUL 'DA 1 EKMEK NE KADAR OLACAK?

İstanbul 'da son 1 yuılda maliyetler karşılanmadığı için 100 civarında fırın iflas etti. Çetin konu ile ilgili, "Maliyetler bu hızla artmaya devam ederse 2020'nin ilk 6 ayı sonunda 200 gram ekmeğin 1.75 TL olmasını talep ederiz" dedşç

İTO 12 No'lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir ise ekmek zammı hakkında, "250 gram ekmeğin 1.5 TL olmasını 2019 Ekim'de talep etmiştik. 2 Aralık 2019'daki son talebimizi 1.85 TL'ye çıkardık, bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Peki sizce ekmek fiyatına zam gelmeli mi? 1 ekmek ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazın.