Ekmeğe Yıl Sonuna Kadar Zam Yok

Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? gelmeyecek mi sorusu son günlerde sık sık sorulmaya başlandı. Bakan Pakdemirli konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Ekmeğe Yıl Sonuna Kadar Zam Yok

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ekmek fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı binasında bir basın toplantısı düzenleyen ve döviz kurlarındaki hareketliliği değerlendiren Bakan Pakdemirli, piyasa verilerini sabırla takip ettiklerini söyledi.

Dçviz kurlarındaki artışı fırsat bilerek bu durumu speküle etmeye çalışan bazı fırsatçıları gördüklerini söyleyen Bakan Pakdemirli, un fiyatları ile ilgili de gündemdeki haberleri işaret göstererek önemli ifadeler kullandı.

Bazı haberlerde 50 kg un fiyatının 95 TL 'den 175 TL 'ye çıktığına dair iddiaların yer aldığını söyleyerek açıklamasını sürdüren Bakan Pakdemirli, şu şekilde cevap verdi:

"Yanımda Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Günhan (Ulusoy) Bey de var. Dün kendisinin yaptığı açıklamalar oldu, 'Ben 95 liradan unun çuvalını satacağım, 5 milyon çuvala kadar bunu vereceğim.' dedi. Buna karşın bugün hala bakıyorum spekülasyonlar bitmiş değil. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) olarak ne yaptık? Bakanlığımızca destek olarak TMO 9 Ağustos'tan itibaren buğdayın tonunu bin 100 liradan satmaya başladı ve ekstra stok için de hazırlığımız var. Geçici çözüm olarak da buğday ihracatını sınırlandırdık."

BÜYÜK MARKETLERLE GÖRÜŞME

BİM, A101, Migros, Carrefour ve Metro gibi Türkiye genelinde çok sayıda şubesi bulunan marketlerle bugün görüştüğünü söyleyerek açıklamasını sürdüren Bakan Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı: "Bu marketler milli duruş sergilediler. Sene başına kadar yani yeni yıla kadar ekmeğin fiyatını artırmayacaklarını açıkladılar. Ben de bunu memnuniyetle karşıladım"

Pakdemirli açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Fakirin fukaranın ekmeğini fırsat bilip bunu bir şekilde kullanmaya çalışan fırsatçılara sesleniyorum, vatandaşın ekmeğine göz diktirmeyeceğiz. Yeni yıla kadar ekmekte fiyat artışı yok"

Kamubulteni.com | Ankara