Ehliyet Yenileyecekler ve Çipli Kimlik Alacaklar İçin Son Tarih Açıklaması

Ehliyet yenileme ve çipli kimlik kartları için son tarih açıklaması geldi. E-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart tarafından yapılan açıklamada yenileme işlemlerinin devam ettiğine yer verildi.

Ehliyet Yenileyecekler ve Çipli Kimlik Alacaklar İçin Son Tarih Açıklaması

Yeni ehliyetler ve çipli kimlik kartları hakkında açıklama.

E-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart bir son dakika açıklamasında bulundu. Kart yaptığı yazılı açıklamasında, nüfus müdürlüklerinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde de hizmet vermeyi sürdürdüğünü , nüfus hizmetlerinin devam ettiğine yer verildi. 

ESKİ TİP EHLİYETLER

Ali Kart açıklamasının devamında eski tip ehliyet sayısını verdi ve ehliyet yenilemek , eski tip ehliyetlerini yeni tip ehliyete çevirmek isteyenler için başvuru süresinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatıldığını söyledi. 

ÇİPLİ KİMLİKLER

Yeni nesil çipli kimlik kartları ile ilgili açıklama yapan Ali Kart, şimdiye kadar 55.55 milyon kişinin kimliğini yenilediğini , çipli kimlik kartına geçtiğini söyledi. Yeni çipli kimlik için ise son tarih 2023.

Ali Kart açıklamasında "Sendikamızın elinde bulunan verilere göre ülke nüfusumuz 83,5 milyonu geçmiş durumdadır. Şu ana kadar 55,5 milyon civarında çipli kimlik dağıtımı gerçekleştirildi. Vatandaşımız yeni kimlik çıkarana kadar ellerinde bulunan kimlik geçerlidir. Bunun yanında yeni tip sürücü belgesine geçen kişi sayısı 12,8 milyonu buldu, henüz yenilenmeyi bekleyen 15,2 milyon eski tip sürücü belgesi bulunmaktadır. Yen tip sürücü belgesine geçiş için süre 31 Aralık 2022'ye kadar uzatılmıştır."  dedi.

YENİ KİMLİK NASIL ALINIR?

Kimlik kartı başvuruları, "https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr" internet sitesinden, "Alo 199" çağrı merkezinden randevu alınarak nüfus müdürlüklerinde yapılır. 

Başvuru sırasında kişinin biyometrik verileri, parmak izi, parmak damar izi, el ayası damar izi olarak hem sağ hem de sol el için alınacak.