"Eğlence Mekanları ve Nargile Cafeler Ne Zaman Açılacak?" Sorusu Yanıtsız Kaldı

Yeni tip koronavirüs nedeniyle ilk kapatılan mekanlardan olan nargile cafeler ve eğlence mekanlarının ne zaman açılacağına yönelik henüz net bir bilgi paylaşılmadı.

"Eğlence Mekanları ve Nargile Cafeler Ne Zaman Açılacak?" Sorusu Yanıtsız Kaldı

Eğlence mekanı işletmecileri ve nargile cafe işletmecilerinin bir süredir beklediği açılış açıklamaları henüz gelmiş değil. Konuya dair geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bulaş riskinin yüksekliği nedeniyle bu işletmelerin bir süre daha kapalı kalacağını belirtmişti. Erdoğan, tütünle mücadelenin de sonuna kadar devam edeceğini belirterek şunları söylemişti:

Türkiye olarak biz de bilim kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda virüsün yayılmasını engellemek ve insanımızın sağlığını korumak için pek çok önlem aldık.Nargile salonu, kıraathane, eğlence merkezi, gece kulübü, bar gibi tütün ürünlerinin yaygın olarak kullanıldığı mekanları süratle kapattık.1 Haziran itibari ile uygulanacak normalleşme takvimimizde de vatandaşlarımızın sağlığını gereksiz şekilde riske atacak adımlardan uzak durduk.

Dünyada yaklaşık 400 bin insanın hayatına mâl olan, buluşma gücü ve hızı son derece yüksek bu virüse karşı yürüttüğümüz zorlu mücadelede hata yapma şansımız yoktur.Eğlence mekanları ile nargile içilen yerler bir süre daha kapalı kalmaya devam edecek.Bizim için insan sağlığı, her türlü hesabın üzerindedir. Önümüzdeki dönemde de bu konudaki hassasiyetimizi ve kararlılığımızı sürdüreceğiz.Para kazanma hırsının insani değerlerin hatta insan hayatının önüne geçtiği tuhaf zamanlarda yaşıyoruz.Libya'dan Yemen'e, Suriye'den Afrika'ya kadar dünyanın birçok bölgesinde rant kavgalarının acı sonuçlarıyla yüzleşiyoruz.