E Devletten Maske Siparişi Nasıl Verilir , Maske Kimlere Veriliyor , Maskeler Ne Zaman Gelecek?

Son dakika haberi: Maske siparişleri E Devlet kapısı üzerinden alınmaya başladı. Peki maskeler ne zaman adreslerde olacak? E Devlet kapısı üzerinden maske siparişi nasıl verilir? İşte detaylar.

E Devletten Maske Siparişi Nasıl Verilir , Maske Kimlere Veriliyor , Maskeler Ne Zaman Gelecek?

PTT ve E Devlet 'ten verilen maske siparişleri ne zaman gelecek?

Devlet,  vatandaşlarına ücretsiz maske dağıtacak. Geçtiğimiz akşma PTT 'nin e Avm sayfası üzerindne açılan maske başvuru ekranında kısa sürede 5 milyon kişinin girmesi ile birlikte site çöktü. Sitenin çökmesi sonrası vatandaşlar maske siparişi verememedi. Bu nedenle Ulaştırma Bakanlığı, alt yapısı daha güçlü olan E Devlet kapısı üzerinden maske başvurularının alınacağını duyurdu.

Bu açıklama sonrası e Devlet üzerinden maske sipariş ekranı açıldı. Başvuru ekranının açılması sonrası vatandaşlar e Devlet kapısına akın etti. 

E DEVLET 'TEN NASIL MASKE SİPARİŞ EDİLEBİLİR?

e Devlet kapısı üzerinden maske siparişi vermek için öncelikle aşağıdaki linke gitmelisiniz.

https://basvuru.turkiye.gov.tr

Bu linkte kimliğinizi doğrulayın ve bilgilerinizi girin. Eğer evinizde bulunan dier kişilere de maske siparişi verecekseniz Aile Bireyi ekle kısmına tıklayın ve evinizde bulunan kişilerin TC 'sini girerek onlara da maske siparişi verin.

MASKELER NE ZAMAN GELECEK?

Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Metin Demir, "Maksimum ölçüde malı temin etmeye çalışıyoruz. Bu hafta Bakanlığa 10 milyon maske temini yapıldı. Bu, artarak devam edecek. Sıkıntı yok. Nisan sonuna doğru maskenin bollaştığını herkes görecek" dedi. 65 yaş üzeri ve 20 yaş altında olmayan vatandaşlar, haftada 5 maskeden oluşan bir paket sipariş edebilecek.

Edinilen bilgilere göre maskeler yola çıktı ve ülkenin dört bir yanında vatandaşlara bugünden itibaren teslim edilecek. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA