E-Devlet'ten 4 Yeni Hizmet

Vatandaşları ilgilendiren yeni hizmetler artık e devlet üzerinden alınacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konu ile ilgili açıklama yaptı.

E-Devlet'ten 4 Yeni Hizmet

E Devlet 'e 4 yeni hizmet.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada e Devlet kapısında 4 işlemin daha yapılabileceğine yer verildi. Açıklamaya göre vatandaşlar bundan sonra tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kaydı belgelerini artık e Devlet kapısı üzerindne alabilecek. 

2020 yılı Cumhurbaşkanlığ programı geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Açıklanan program sonrası harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, e Devlet üzerinden tapu belgesinin alınabilmesi için çalışmaları hızlandırdı. 

Konu ile ilgili yapılan bilgilendirme açıklamasında "Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kaydı" işlemlerinin 2020 yılının ilk yarısında e Devlet kapısına ekleneceği ve artık bu belgelerin alınması için tapu müdürlüklerine gitmeye gerek kalmayacağı bildirildi. 

Tapu senedi tapu müdürlüklerine başvurularak alınabilmekte iken, artık tapu müdürlüklerine başvuru yapmadan da e Devlet kapısı üzerinden bu 4 belge alınabilecek. 

2020 yılının ilk yarısında e Devlet kapısına eklenecek bu 4 hizmet sonrası tapu müdürlüklerinde iş yoğunluğunun oldukça azalması bekleniyor. Şimdilik bu 4 hizmet tapu müdürlüklerindne verilmeye devam ediliyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA