E Devlet Kapısında Yeni Hizmet-Adres Değişikliği Başvurusu

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı. Açılamada adres değişikliği bildiriminin e Devlet kapısı üzerinden yapılabileceğine yer verildi.

E Devlet Kapısında Yeni Hizmet-Adres Değişikliği Başvurusu

Son dakika : Adres değişikliği e Devlet 'e taşındı.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle kamu kurumları , internet üzerinden yapılabilecek işlemleri e Devlet kapısına taşımaya devam ediyor. Şimdiye kadar yüzlerce işlem e Devlet kapısına taşınırken bir açıklama daha geldi ve adres değişikliğinin e Devlet kapısı üzerinden yapılabileceğine yer verildi. 

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan son dakika açıklamasında , adres değişikliği yapmak isteyen vatandaşların e Devlet kapısı üzerinden bu başvurularını yapabileceği bildirildi. 

Alt yapının sağlandığı ve adres değişikliği başvuru ekranının e Devlet kapısı üzerinden yapılabileceğinin bildirildiği açıklama şu şekilde:

DOĞRULAMA NASIL OLACAK?

Adres değişikliği hizmetten yararlanmak için e-imza, mobil imza, SMS ile doğrulama yöntemlerinden biri kullanılabiliyor.

NASIL YAPILIR?

İşte işlemlerin gerçekleştirileceği link: https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi

Açılan sayfada kimliğimi şimdi doğrula ekranına tıklayın. daha sonra e devlet şifreniz ve kimlik numaranızle giriş yapın. Açılan ekranda , yapmak istediğiniz işlemi seçin ve belirtilen adımları takip ederek adres değişikliği bildiriminizi yapın.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA