Düğünler Başlayacak mı? Düğün Salonları Ne Zaman Açılacak?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Mart ayında düğün salonları kapatıldı ve düğünler iptal edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise önceki gün normalleşme takvimini açıkladı. Peki düğün salonları ne zaman açılacak? İşte detaylar.

Düğünler Başlayacak mı? Düğün Salonları Ne Zaman Açılacak?

Düğün salonları ne zaman açılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün normalleşme süreci hakkında dikkat çeken açıklamada bulundu. Erdoğan yaptığı açıklamada önümüzdeki haftadan itibaren normalleşme sürecinin başlatılacağını söyledi. 

Erdoğan, normalleşme takvimi hakkında şu ifadeleri kullandı:

"65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımıza müjdemiz var. 65 yaş üstü grubu ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde 4 saat sürüyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı da bu hafta sonu 10 Mayıs pazar günü saat 11.00 ile 15.00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz. 20 yaş altı için de bu esnemeyi iki grup halinde uygulayacağız. 0-14 yaş grubu hafta içinde 13 mayıs çarşamba günü 11.00 ile 15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle çıkabilecek. 15-20 yaş grubu 15 mayıs aynı şartlar aynı saatlerde dışarı çıkabilecek.

Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla illeri için Şehirlerarası seyahat kısıtlamalarını bu gece yarısından itibaren sonlandırıyoruz.

Diğer 24 ilimizdeki giriş çıkış sınırlandırılması 15 gün süreyle uzatılmıştır. 

İstanbul, Ankara ve İzmir'deki ticari taksiler için tek çift plaka uygulamasını 5 Mayıs itibariyle sona erdiriyoruz. Gereken temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması , koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla, Berber, Kuaför ve Güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta açılacak.

Giyim eşyası, çanta, züccaciye gibi malzeme satan işletmeler 11 Mayıs'ta açılacak. 

Cerrahi maske ve bez maske satışına izin vermeyi planlıyoruz. Maske türlerine göre bir üst fiyat belirleyerek halkımızı madğur edebilecek girişimlerin önüne geçeceğiz.

Hac farizasının yerine getirilip getirilmemesiyle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığımız daha sonra kararını verecek. İslam aleminin ortak karar alması gerekiyor. 

Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs'ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı'nın atama, personel temin faaliyetleri 1 Haziran'da , celp işlemleri 5 Haziran'da bedelli askerlik işlemleri 20 Haziran 'da yeniden başlayacak."

DÜĞÜN SALONLARI AÇILACAK MI?

Düğün salonlarının açılması hakkında henüz bir açıklama yok.Salonların açılacağı tarih belli olduğunda haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN