Düğün Kısıtlamaları Bugün Başladı-İşte Yasakların Geldiği 14 İl ve Tedbirler

Son dakika haberi: 14 şehir için yeni kısıtlamalar geldi ve kısıtlamalar bugünden itibaren başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan düğün genelgesinin detayları, kısıtlama gelen 14 şehir ve detaylar yazımızda.

Düğün Kısıtlamaları Bugün Başladı-İşte Yasakların Geldiği 14 İl ve Tedbirler

Son dakika : 14 şehirde corona kısıtlaması bugün başladı.

Koronavirüs vaka sayısının son günlerde artmaya devam etmesi nedeniyle yeni kısıtlamalar gündeme geldi. Geçtiğimiz hafta Koronavirüs Bilim Kurulu 'nda görüşülen yeni kısıtlamalar, Pazartesi günü yapılan Kabine toplantısında değerlendirildi ve Bilim Kurulu 'nun önerileri ile yeni kısıtlamalar geldi.

VAKA SAYISI 1500 Ü GEÇTİ

Önceki gün açıklanan son koronavirüs tablosuna baktığımızda vaka saysının 1500 'ün üzerine çıktığı görüldü. Bakan Fahrettin Koca, "Bugün toplamda 6.5 milyon test sayısını geçtik. Yeni tespit edilen 1.500’den fazla hastamız var. Yeni hasta sayısını düşürmek mücadelemizin en önemli hedefi. Bu hedefe katkı için tedbirlere uyum şart. Sonunda yenilen virüs olacak." ifadeleri ile tabloyu şu şekilde paylaştı:

GENELGE YAYIMLANDI: 14 ŞEHRE KISITLAMA GELDİ

Dün akşam İçişleri Bakanlığı tarafından bir genelge yayımlandı. Yayımlanan genelgede düğünlere kısıtlama getirildi. Buna göre 14 şehirde sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere müsaade edilmeyecek. Düğün ve nikah törenleri ise 1 saat ile sınırlı kalacak. 

DANS OYNAMA YOK

14 şehirde düğünlerde dans ve oynamaya izin verilmeyecek. Sandalye/koltuk düzeni dans/oyun pisti/alanlarını kapatacak şekilde oluşturulacak. 

BU KİŞİLERİN DÜĞÜNLERE GELMESİ YASAK

Bu illerde, gelin ile damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların düğünlere ve nikah merasimlerine katılması yasaklanacak.

İŞTE KISITLAMA GELEN 14 ŞEHİR

  1. Adana,
  2. Ağrı,
  3. Ankara,
  4. Bursa,
  5. Çorum,
  6. Diyarbakır,
  7. Erzurum,
  8. Gaziantep,
  9. Kayseri,
  10. Konya
  11. Mardin,
  12. Şanlıurfa,
  13. Van
  14. Yozgat

BUGÜN BAŞLADI

Önceki akşam yayımlanan genelgede, bu 14 şehirde kısıtlamaların 26 Ağustos 2020 Çarşamba günü başlayacağı duyuruldu. Peki sizce diğer şehirlere de kısıtlama gelmeli mi? Yorum kısmı aşağıda.