Doğu Karadeniz'in Yüksek Kesimlerine Kar Yağdı

Yaz aylarını yavaş yavaş geride bırakırken artık soğuk havalar kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Yağan kardan görüntüler beyazla kaplanan araç ile Yollar Bayburt, Rize ve Artvin'in yüksek rakımlı köy ile yaylaları havaların soğumasının sonrasında kar yağışı ile bembeyaz oldu.

Doğu Karadeniz'in Yüksek Kesimlerine Kar Yağdı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda Türkiye'de 2022 senesinin ilk kar yağışının 23 Eylül tarihinde Bolu Dağı'na yağması bekleniyordu ki öyle de oldu. Daha sonrasında Erzurum-Kars ve Ağrı'nın yüksek kesimlerine kar yağışı meydana geldi.

Doğu Karadeniz'in Bayburt, Rize ve Artvin'in Yüksek rakımlı Köy ile yaylaları havaların soğumasının sonrasında kar yağışıyla beyaza büründü.

Artvin İl genelinde, dün akşamdan itibaren etkisini hissettiren Soğuk hava ile Yağmur, Özellikle de 2000 rakımın üzerinde bulunan Bazı yerlerde kar yağışına dönüştü. Artvin'de Karçal zirveleri ile Borçka ilçesinde bulunan Beyazsu ve Lekoban yaylaları, Ardanuç ilçesindeki Bilbilen Yaylası ile Şavşat ilçesinde bulunan Kocabey yaylasıx bembeyaz bir örtüyle kaplandı. Artvin ile Ardahan karayolu güzergahında bulunan Sahara geçidinde gece etkili olan kar yağışı, hazırlıksız yakalanan sürücülere zor anlar yaşattı.

Karayolları ekipleri bir buzlanmanın önüne geçebilmek amacıyla gece boyunca bölgede çalışmaya başlattı.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamalarına göre yurdun yüksek kesimlerine kar yağmasının sonrasında önümüzdeki haftalardan itibaren havanın biraz daha soğumaya başlamasıyla beraber kar yağışının etkili olmaya başlayacağı tahmin ediliyor.