Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan "Hac" Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 2020'de hac için kesin kayıt yaptıran hacı adayları, 2021 için erteleme ya da vazgeçme tercihinde bulunabileceğine yönelik açıklama geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan "Hac" Açıklaması

2021 yılında hacca gitmekten vazgeçenlerin ödemiş oldukları ücretin tamamı iade edilecek ve bu kişiler kazanılmış kura kat sayıları ile gelecek yıllarda kuraya dahil edilecekler.

DİB'den yapılan açıklamada, "Ücret iadeleri; yapılan tercih sonunda alınacak 'hac ücret iade belgesi' ve TC kimlik numarası ibraz edilmek kaydı ile 13 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım ve Ziraat bankaları aracılığı ile yapılacaktır. Kayıt ve ücret iade belge işlemleri; il/ilçe müftülüklerinden, www.hac.gov.tr adresindeki e-devlet kimlik doğrulama sistemi veya hacı adayının istemesi halinde kayıtlı olduğu acente üzerinden yapılacaktır. 2021 yılı haccını ertelemek veya vazgeçmek isteyen hacı adayları Müftülük veya acenteden aldıkları dilekçe örneklerini uygun olarak doldurarak imzalayacaklar, grup halinde ertelemek isteyenler veya vazgeçenler olması halinde ise bütün grup üyelerinin imzaları alınarak müftülüklerde veya acentelerde muhafaza edilecektir." denildi.