Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Tedbirlere Uymak Görevimiz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Miraç gecesi mesajında islamın insan hayatına büyük önem verdiğine dikkat çekerek, yeni tip koronavirüs pandemisine yönelik devletin aldığı tedbirlere uymanın herkesin en temel görevi olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Tedbirlere Uymak Görevimiz

Miraç gecesinin tüm olumsuzluklar ve zorluklara rağmen, tevhit, ibadet , sabır ve istikamet üzere sebat ederek inandığı gibi yaşayanların yalnız ve yardımsız kalmayacağını gösteren ilahi bir armağan olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, koronavirüs tedbirleriyle ilgili de şu ifadeleri kullandı: Zira temizliği imanın yarısı sayan dinimiz, insan hayatını ve sağlığını her şeyin üstünde tutmaktadır. Bu sebeple devletimizin yetkili organlarının ilan ettikleri tedbirlere uymak hepimizin en temel görevi olmalıdır. Bunun yanı sıra içinde bulunduğumuz bu imtihan günlerinde teenniyle hareket ederek ellerimizi Yüce Rabbimizin engin merhametine açıp başta milletimiz olmak üzere İslam alemi ve tüm insanlık için sabırla ve namazla O'ndan yardım istemeliyiz. Bilmeliyiz ki dünyevi her zorluğun ve sıkıntının anahtarı Rabbimizin kudret elindedir. Hiç şüphesiz Allah, en iyi koruyandır ve O, merhametlilerin en merhametlisidir. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Miraç Gecesini tebrik ediyor; bu mübarek gecenin, İslam dünyasının ve tüm insanlığın içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtuluşuna ve hidayetine vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.