DİSK'ten Asgari Ücret Zammıyla İlgili Sert Tepki

Asgari ücretin net 2 bin 324 lira olarak belirlenmesinin ardından bir tepki de DİSK'ten geldi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Kanal İstanbul projesini hatırlatarak , 110 Milyar liranın buraya gömüldüğünü fakat işçiye günlük 10 liranın reva görüldüğünü söyledi.

DİSK'ten Asgari Ücret Zammıyla İlgili Sert Tepki

DİSK'ten Asgari Ücret Zammıyla İlgili Sert Tepki

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun dün gerçekleştirdiği son toplantının ardından 2020 yılı asgari ücret belirlenmiş oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, belirlenen 2 bin 324 lira ile işçinin enflasyona yine ezdirilmediğini söyledi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise 2020 yılında geçerli olacak asgari ücretle ilgili şunları söyledi: 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndaki hükümet ve işveren çoğunluğu ile, bir kez daha insan onuruna yaraşmayan bir asgari ücret belirlenmiştir. Asgari ücret hesabında uluslararası standartlara uyarak işçinin ailesinin hesaba katılması zorunluluğu bir yana, işçinin sadece kendisinin asgari yaşam maliyetini bile karşılamayan bir asgari ücret, oy çokluğu ile belirlenmiştir.

Asgari ücretteki ayda 304 liralık, günde 10 liralık 'artış', işçilerin çarşıda, pazarda, faturalarda karşı karşıya kaldığı zamları telafi etmekten uzaktır. Kanal İstanbul'a 110 milyar TL gömmek isteyenler işçiye günlük 10 TL zammı reva görmüş, asgari ücretten vergi almamayı çok görmüştür!