Dikkat: Buna Uymayan Yayalara 108 TL Ceza

Trafik denetimleri son dönemlerde oldukça arttı. Artık sadece arabalara değil yayalara da ceza uygulanıyor. Kırmızı ışık kuralına uymayan 11 yayaya ceza kesildi.

Dikkat: Buna Uymayan Yayalara 108 TL Ceza

Son dakika haberi: Yeni yürülüğe giren kararlarla birlikte artık yayalara da ceza kesilebiliyor. Ülkenin dört bir yanında çok sayıda trafik cezası kesiliyor. Bolu 'da, polis ekiplerinin yaptığı trafik uygulaması sırasında kırmızı ışıkta geçen 11 yayaya toplamda bin 188 liralık para cezası kesildi.

Edinilen son dakika bilgilerine göre Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, D-100 Karayolu YSE Kavşağı'nda "yayalar için kırmızı ışık uygulaması" yapıldı.

Yapılan uygulamada, polis ekiplerinin inceleme ve denetimlerine rağmen 11 vatandaş, kendilerine kırmızı ışık yanarken karşıdan karşıya geçti. Yayaların kural ihlali yapması üzerine, bölgede uygulama yapan polis ekipleri tarafından anbean kameraya kaydedildi. Kurallara uymadığı tespit edilen 11 yayaya 108 'er TL'lik para cezası kesildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ali Çalışkan, yaptığı açıklamada, amaçlarının yayaların trafik kurallarına uymalarını sağlamak olduğunu belirterek, "trafik kuralları sadece sürücüleri kapsamıyor. Kurallar yayalar için de geçerli. Yayalar trafik kurallarına uymakla kendi güvenliklerini garanti altına alıyorlar" ifadelerini kullandı.

Kamubulteni.com  | Ankara