Devletten Pandemi Sosyal Yardım Duyurusu: 3000 TL Değil 1000 TL

Pandemi sosyal yardım hakkında son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 3 bin TL pandemi parası verilmediği, bu mesajlara itibar edilmemesi gerektiğine yer verilirken başvuruların e devlet üzerinden yapıldığına yer verildi.

Devletten Pandemi Sosyal Yardım Duyurusu: 3000 TL Değil 1000 TL

EGM'den son dakika açıklaması: 3 bin TL pandemi yardımı mesajlarına kanmayın. Pandemi yardımı 1000 TL ve e Devlet'ten.

Son günlerde birçok vatandaşın telefonlarına mesajlar gelmeye başladı. Söz konusu mesajlarda vatandaşlara 3 bin TL pandemi parası yardımı yapıldığı gayet resmi bir dille yazılmış hatta mesajın sonuna bir de başka yerlere itibar etmeyin uyarısı bile eklenmiş. Artık dolandırıcılığı daha ileri seviyelere taşıyan , ihtiyaç sahibi vatandaşın cebindeki son kuruşlara gözünü diken dolandırıcılar, son günlerde birçok kişiye mesaj atarak pandemi kozunu oynamaya başladı. 

Daha önce pandemi 1000 TL ödemesi yapılacak diye mesaj atan dolandırıcıların şimdiki oyunu 3 bin TL oldu. Binlerce vatandaşın cep telefonuna sanki devlet tarafından bir mesaj atılmış gibi gösteriliyor. Söz konusu mesajda şu ifadeler yazıyor:

Bir de mesajın sonunda bir kısaltılmış link ekleniyor. Bu link ise zdararlı olup linke tıklanması durumunda bilgileriniz çalınıyor internet bankacılığı hesabınız çalınabiliyor. Daha önce yazdığımız haberlerimizde de bu mesajlara itibar edilmemesi gerektiğini ifade etmiştik. EGM tarafından yapılan son dakika açıklamasında, "3 bin TL pandemi yardımı’ başlığıyla gelen mesajları tıklamayın. Facebook, instagram gibi sosyal medya hesaplarından pandemi yardımı içerikli mesajları tıklamayın. Kimlik ya da kart bilgisi vermeyin. Para yardımı alacağınızı düşünerek verdiğiniz kart bilgileri ile internetten harcama yapıyorlar. Geri ödemesiz pandemi destek başvurusu için telefonunuza gelen uygulama linklerini açmayın. Telefonunuza virüs bulaşır. Tüm bu bilgiler de dolandırıcıların eline geçer”" denildi.

KREDİ KARTI AİDATLARI VERİLECEK YALANI DA EKLENDİ

Aynı şekilde mesaj Facebook, Twitter ve İnstagramda da vatandaşların karşısına çıkıyor. Ancak 3 bin TL pandemi parası veriliyor diye bir durum yok. Pandemi dolandırıcılığının yanı sıra vatandaşların karşısına sık sık kredi kartı aidatları geri ödenecek gibi gönderiler çıkıyor. E Devlet gibi hazırlanmış sitelerde yapılan dolandırıcılığa da itibar edilmemesi gerekir. Kredi kartı aidatları için kendi bankanıza gitmeniz gerekmektedir. İnternetten başvuru söz konusu değildir.

3 BİN DEĞİL 1000 TL PANDEMİ PARASI VERİLİYOR

Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlara pandemi sürecinde temel ihtiyaçlarını karşılaması için 1000 TL 'lik karşılıksız para veriyor. 

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada e devlet girişinizi yapın. Sonra sol üstte bulunan YENİ BAŞVURU linkine tıklayın ve başvuru için istenen bilgileri girerek müracaatınızı yapın.

Bazı vatandaşlara 2 defa ödeme yapıldığı bildirildi. Size pandemi parası çıktı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer vatandaşlarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz. Bilgi alış verişi için TIKLAYIN

NOT: Pandemi yardımı başvuru yaptığınız sitenin uzantısını muhakkak kontrol edin. Site adının https://www.turkiye.gov.tr şeklinde  başlaması gerekiyor.