Çalışan annelere para.
Devlet , çeşitli başlıklar altında vatandaşlara binlerce TL para yardımı yapıyor. Bu yardımlardan birçoğu bilinmiyor. Biz de bu haberimizde annelere yapılmakta olan yardımlara yer verdik.
DOĞUM PARASI
Doğum yapan anneye ilk çocuk için 300 TL i ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için de 600 TL ödeme yapılacak. Bu rakamları toplayınca üçüncü çocuk sonrası toplamda 1300 TL ödeme yapılmış oluyor. Söz konusu destekten faydalanmak isteyen vatandaşların Aile Bakanlığı il müdürlüğüne ya da kaymakamlıklara müracaat etmesi gerekmektedir.
Bu para tüm vatandaşlar ödeniyor.
SÜT PARASI
Doğum parasının yanı sıra vatandaşlara 178 TL 'de süt parası ödemesi yapılıyor. Annenin sigortası yoksa ödeme , sigortalı olan babanın hesabına yatırılıyor. Başvurular SGK il müdürlüklerine yapılıyor.
RAPOR PARASI
Annelere en yüksek destek ödemesi rapor parası adı altında veriliyor. 112 gün üzerinden yapılan hesaplama sonrası rapor parası aileye ödeniyor. Maaşa göre bu rakam hesaplanıyor. Asgari ücrete göre bir hesaplama yapıldığında 112 günlük rapor parası 6 bin 367 TL oluyor.
Bu para anne adına Ziraat Bankasına yatırılıyor.
İşte desteklerin maaşlara göre hesaplanması ve aileye ödenecek toplam para.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA
Çalışan annelere bu paralar veriliyor da neden çalışmayan annelere verilmiyor.Onlar zaten para kazaniyorlar..Onlar anne oluyorlar da çalışmayanlar anne olmuyor mu ??
İyi hoş güzel bir haber yapmışsın 112 lira bilmem ne parası 78 lira bilmem ne parası yok 150 bilmem ne parası kardşm senin zamlardan haberin varmı toplu taşıma aracı olmuş 3,5 lira meyve sebze market alışveriş bir dünya zam hey yavrum heyy
Ben bu durumdan hoşnut diilim çalışan annelere daha çok imkan sunuluyor tamam ama çalışmayan kişilere daha çok imkan sunulması gerekirken çalışanların imkanı daha çok doğum parasıyla cv hepsi yani
Ben bu durumdan hoşnut diilim çalışan annelere daha çok imkan sunuluyor tamam ama çalışmayan kişilere daha çok imkan sunulması gerekirken çalışanların imkanı daha çok doğum parasıyla cv hepsi yani
Çalışan anne zaten maaşını alıyor.Asıl çalışmayan anneye verilmeliki bu ücret değer bulsun.Calışan annenin çocuğu türk oluyorda calismayaninki başka bir millettenmi.
Çalışan anne zaten maaşını alıyor.Asıl çalışmayan anneye verilmeliki bu ücret değer bulsun.Calışan annenin çocuğu türk oluyorda calismayaninki başka bir millettenmi.
Olsun fakirler
Bu parayı alabilmek için illa eşimizin çlışıyor mu olması gerekli?