Depremzedelere Kira, Taşınma ve Eşya Yardımı Yapılacak 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, evi hasar gören depremzedelerden eşyalarını alamayanlara 30 bin lira eşya yardımı yapılacağını, yine bu süreçte vatandaşlara taşınma, kira yardımları yapılacağını söyledi.

Depremzedelere Kira, Taşınma ve Eşya Yardımı Yapılacak 

Deprem bölgesinde basın açıklaması yapan Murat Kurum şu ifadeleri kullandı:

17 binanın 9’unda çalışmalarımızı tamamladık, diğer binalarda çalışmalar devam ediyor. Hasar tespit çalışmalarına başladık. İlk 2-3 gün içerisinde ağır hasarlı binaları, bütününü de 10 gün içerisinde yapmak hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yeni yapılacak binaların proje çalışmaları süratli bir şekilde yapılıyor. İnşallah 1 ay sonra burada inşaat çalışmalarına başlamış olacağız.

Kira ve taşınma yardımı vereceğimizi söylemiştik. Bayraklı'daki her mahalleye Afet Koordinasyon çadırı kuruyoruz. Bayraklı’daki 24 mahallenin muhtarıyla bugün bir araya geldik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza 10 bin TL yardım ödemesine valilik başlamış durumda. Eşyalarını alamayanlara hane başına 30 bin TL eşya yardımı vereceğiz. Binalarımızın taşınma sürecinde ev sahiplerine 13 bin TL taşınma ve kira yardımı, kiracılara da 5 bin TL taşınma ve kira yardımı vereceğiz.