Deprem İçin Ne Kadar Para Toplandı? Rakam Açıklandı

Son dakika haberi : İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaptı ve depremde toplanan parayı açıkladı. İşte dperemde toplanan para.

Deprem İçin Ne Kadar Para Toplandı? Rakam Açıklandı

Son dakika: Süleyman Soylu Elazığ depremi için toplanan parayı açıkladı.

Bir basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önemli açıklamalarda bulundu. Elazığ ve Malatya 'da meydana gelen depremler sonrası AFAD ve Kızılay 'a yapılan bağışların miktarını açıklayan Soylu , depremde zarar gören binalar hakkında da bilgi verdi. 

Devlet olarak şuana kadar bölgeye yaklaşık 67 milyon TL yardım gönderildiğini söyleyen Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:

"Şuanda 30 bin çadır dağıtıldı. 102 bin battaniye, 50 bin gıda kolisi. Ve bütün bunların hepsi vatandaşımıza ulaştırıldı. 20 binin üzerinde ısıtıcı, şimdi sobalar aldık, Elazığ'da da yaptırıyoruz. Yaklaşık 30 bin ton kömürün bin 250 bin tonu dağıtıldı ve dağıtılmaya da devam ediyor. Bazı köylere jandarma günde 2-3 defa gidiyor. İneklerin iğnesinden tutun, hastalıktan üşümesin diye çadırların kurulmasına dair hepsini gerçekleştiren Tarım Bakanlığı ile organizasyonlar gerçekleştiriliyor. Eksik olur mu olur, eksiksiz Cenab-ı Allah'tır. Biz kuluz, bizim eksiğimiz var. Burada özellikle Elazığ'ın bütün alanları taranıyor. Yüzde 85'i benim kanaatime göre 90 civarında bitmiş durumdadır. Çünkü bize 32-33 bin civarında hesap edildi. Şuanda 36 bin binaya geldi. Zannediyorum 40-45 bin civarında Elazığ'ın tamamıyla ilgili bir netlik sağlanabilir. Biz Salı akşamı biter demiştik, bitmezse Çarşamba öğle biter. Vatandaşlarımızın telefonlarına böyle bir mesaj çektik. Bunun yanı sıra toplam 176 noktada bugün aş veriliyor. 5 binin üzerinde teknik personel çalıştı. Şimdi de yine 3 binin üzerinde teknik personel çalışmaya devam ediyor. Arama kurtarmacılar gitti. Sağlıkçıların bir bölümü gitti ama onların yerine hasar tespiti yapan teknik personel arkadaşlarımız gelmiş oldu. Bütün süreçleri Türkiye Afet Müdahale Planı'nda olduğu gibi yönetmeye ve yürütmeye çalışıyoruz. Türkiye'ye bir kampanya açıldı. Kızılay toplam 43 milyon TL topladı bana verilen rakamlara göre. AFAD açtı, AFAD da şuana kadar 89 milyon TL topladı ve devam da ediyor. Toplamda 132 milyon TL civarında bir para da vatandaşımız tarafından nakdi olarak AFAD ve Kızılay'a bu olaya yönelik olarak gönderilmiş oldu"

ZARAR GÖREN BİNALAR 2002 'DEN ÖNCE YAPILMIŞ

Bakan Soylu açıklamasının devamında, depremlerde zarar gören yapıların 2002 senesinden önce yapıldığını söyledi.