Davası Olanlar Dikkat: Mahkemeler Ertelendi

Mahkemelere bir yazı gönderildi. HSK tarafından yapılan açıklamada mahkemelerde davaların ertelenmesi gerektiğine yer verildi.

Davası Olanlar Dikkat: Mahkemeler Ertelendi

Son dakika : Duruşmalar ertelendi.

HSK 'dan son dakika haberi geldi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bugün düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı ve HSK 'ya davaların acil durumlar haricinde ertelenmesi gerektiğini tavsiye edeceklerini söyledi. Bu açıklama sonrası HSK 'dan haber geldi. 

REMSİ KARAR GELDİ

HSK tarafından Bölge Adliye Mahkemeleri, Bölge İdare Mahkemelere,  Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi,ve Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen resmi yazıda acil durmlar dışında davaların ertelenmesi istendi.

Söz konusu yazıda şu ifadelere yer verildi:

Corona Virüs olarak bilinen solunum yolu bulaşıcı hastalığı, Dünya Sağlık Örgütü 'nün 9 Mart 2020 tarihli raporuna göre 100 'den fazla ülkede 109 bin teyit edilmiş küresel vakayla kayıtlara geçmiştir. DSÖ tarafından Corona Virüs için 2 Mart 2020 tarihinde küresel risk seviyesini "yüksekten ", "çok yüksek" seviyesine çıkarılmış , ayrıca "Uluslararası Kamu Sağlığı Acil Durumu " ilan edilmiştir. 

Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu 'nun önerileri kapsamında; yargılama faaliyetlerinin yürütülmesinde herhangi bir soruna sebebiyet vermemek amacıyla tutuklu işlere yönelik soruşturma ve kovuşturmalar ile ivedi sayılacak hususlar haricinde kuruşma ve keşiflerin ertelenmesi ile gerekli görülen hallerde SEGBİS uygulaması kulanılması hususunun mahkemelerimizce değerlendirilmesi, mezkur kurulun önerileri doğrultusunda yeni tedbirlerin hayata geçirilmesi için gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi, keyfiyetin merkez ve mülhakat adliyelerinde görev yapan tüm hakim ve Cumhuriyet savcılarına duyurulmasını rica ederim.