Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı 45 Personel Alımı Başvuruları 22 Haziran'da Başlayacak

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'na 45 kadrolu kamu işçisi alımı için başvuru işlemleri 22 Haziran'da başlayacak, 26 Haziran'da son bulacak.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı 45 Personel Alımı Başvuruları 22 Haziran'da Başlayacak

Resmi Gazete'de 19 Haziran'da yayımlanan resmi duyuruda, Devlet Arşivleri Başkanlığı'na güvenlik görevlisi ve temizlik görevlisi alımı yapılacağı, alımların kadrolu gerçekleşeceği kaydedilmiş, başvuru süreciyle ilgili, "Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinden 22/06/2020 - 26/06/2020 tarihleri arasında sistem üzerinden online olarak yapılacaktır." denilmişti.

YENİ MEMUR ALIMI HABERLERİ, SON DAKİKA GELİŞMELERİ VE SADECE İŞ HABERLERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE KATIL.  

Başvuru yapacak adayların başvuru genel ve özel şartlarını dikkatle incelemesi gerektiğine yer verilen resmi bilgilendirmede genel ve özel şartlar ile kontenjan dağılımı aşağıdaki gibi olmuştu: 

İşçi olarak alınacaklarda;
1) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,
2) 18 yaşını tamamlamış olmak,
3) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
4) Anayasal düzen ve bu düzenin işleyişine, özel hayat ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu ve uyuşturucu madde suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak,
5) Özel kanunlarda yer alan özel şartları taşımak,
6) Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),
7) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
8) Başvurunun son günü itibarıyla belirtilen bölümlerden mezun olmak,
9) Adayların, başvurunun son günü itibarıyla duyuru ekinde yer alan tabloda gösterilen ve tercih ettikleri görev unvanlarına ilişkin meslek kolunun gerektirdiği şartları taşımak,
10) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak, şartları aranır.

Ayrıca;
Adaylar, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yayımlanan listeden sadece bir il ve bu il için ilan edilen meslek kollarından sadece birine başvuru yapabilecektir. Ankara ili için ilan edilen meslek kollarına Ankara’da ikamet edenler, İstanbul ili için ilan edilen meslek kollarına
İstanbul’da ikamet edenler başvuru yapabilecektir.
Alınacak işçilerin deneme süresi altmış gün (2 ay) olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi bildirim süresi beklenmeksizin tazminatsız feshedilecektir.
Adaylar vardiyalı çalışma düzenini kabul etmiş sayılır ve vardiyalı çalışmaya engel bir durumunun olmaması gerekir.
Adayların görevini devamlı yapmasına engel sağlık probleminin bulunmaması gerekmektedir.
Adaylardan, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler ile şartları taşımadığı sonradan tespit edilenler için sınav süreci idare tarafından her aşamada sonlandırılabilecektir.
İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olması aranır.
Sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.
Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Aday listelerinin belirlenmesi, kura çekiliş tarihi ve diğer detaylara www.devletarsivleri.gov.tr adresinden erişim sağlanabilecek.