Cumhurbaşkanlığı Açıkladı: Kurban Bayramı'nda Yasak Yok Ama...

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı ve seyahat yasağı olacak mı? sorularına Cumhurbaşkanlığı'ndan net cevap geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı son dakika açıklamasında Kurban Bayramı 'nda bazı önlemler alınacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Açıkladı: Kurban Bayramı'nda Yasak Yok Ama...

Kurban Bayramı 'nda yasak yok ama...

Cumhurbaşkanlığı'ndan Kurban Bayramı 'nda sokağa çıkma yasağı ve seyahat yasağı olacak mı? sorularına yanıt geldi. 

CUMHURBAŞKANI DÜN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün bir açıklama yapmış ve Kurban 'da yasağın zor olduğunu dile getirmişti. 

FUAT OKTAY 'DAN AÇIKLAMA

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'ye konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kurban Bayramı 'nda kısıtlama olacak mı? konularına değindi. 

KABİNE TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLECEK

Fuat Oktay yaptığı açıklamada Kurban Bayramı 'nda alınacak önlemlerin bir sonraki kabine toplantısında gündeme geleceğini ve toplantı sonrası açıklanacağını söyledi. 

SOKAĞA ÇIKMA VE SEYAHAT YASAĞI KESİNLİKLE YOK

Oktay açıklamasında seyahat ya da sokağa çıkma yasağının olmayacağını kesin bir dille söyledi.

YASAK YOK AMA...

Oktay açıklamasının devamında yasak olmayacağını ancak bazı önlemler olacağını söyledi. Kalabalık yerlerde ve hijyen kurallarına uyulmayan yerlerde Kurban kesilmeyeceğini söyleyen Oktay şu ifadeleri kullandı:

“Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulacak. Eski bayramlarda olduğu gibi yoğun bayramlaşmalar yaşanmayacak. Ama kurban kesilecek. Kurban kesimiyle ilgili tedbirler alınacak. Hijyene dikkat edilmesi ve kalabalıkların oluşmaması için kurban kesimine bir sistem getirilecek”

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

Kabinede bakanlıkların bölüneceği konusunda ise Fuat Oktay, “Şu anda bizim gündemimizde A, B, C bakanlığının ayrılması gibi bir şey yok. Bakanlıkların birleştirilmesi konusu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde çok bir sorun teşkil etmiyor. Bir sorun varsa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde bir kararnameyle düzeltileceği için zor değil. Bakanlıkların ayrılması gerekirse Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapılabilir” dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/ fuat-oktay-kurbanda-yasak-yok-onlem-var-41567223